Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW’27-De Meteoor - 2-0.

19 november 2023 19:30

Op een door de regen steeds zwaarder wordend hoofdveld wist SVW'27 de derde overwinning op rij te behalen. Bij de veldkeuring door Bas Maas om 12.00 uur leek het er volgens buienradar op dat het vanaf 13.30 uur gedaan zou zijn met de regen. Maar niets was minder waar. Gedurende de gehele wedstrijd bleef het regenen, waardoor het in de 2e helft steeds zwaarder werd, maar er wel aan het einde van de wedstrijd, in het bijna donker, een 2-0 eindstand op het scorebord stond.

Tegen een voor de Groen Zwarten onbekende tegenstander uit Amsterdam Noord (Tuindorp Oostzaan) begon men voortvarend. De onbekendheid sloeg bij de kenners niet op Stefan Smal, die eerder bij AFC’34 heeft gevoetbald en in de jeugdopleiding van Ajax heeft gezeten. Dat was gedurende de gehele wedstrijd ook duidelijk zichtbaar, zeker op dit niveau van de vierde klasse. Na een door De Meteoor foutief genomen inworp, die SVW’27 mocht overnemen, profiteerde Leon Ayal van de ontstane commotie door vanaf de rand van de 16 de bal met links onhoudbaar in de linkerbovenhoek te laten landen, wat na 13 minuten de 1-0 voorsprong betekende. De commotie was ontstaan doordat de scheidsrechter, overigens reglementair correct, 2 minuten eerder een vanaf een onjuiste plaats door SVW’27 genomen inworp liet overnemen door SVW’27. Kort daarna verrichtte Jesse Bellekom weer één van zijn wonderbaarlijke reddingen door een prima afstandsschot over de lat te tillen, wat hij in de 2e helft herhaalde. In de 17e minuut wist Nick van Heumen de bal in laatste instantie, toen Jesse al verslagen was, van de doellijn te halen, waardoor het gelukkig geen 1-1 werd. De irritatie van De Meteoor bereikte in de 45e minuut een kookpunt na een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt, waarmee een 2-1 ruststand niet werd bereikt. Op dat moment stond het al 2-0. Na een lange bal van Glenn Schipper in de 27e minuut over de as van het veld, werd deze ongelukkig door een speler van De Meteoor achter de kansloze doelman Dave Leunk gekopt, met de 2-0 tot gevolg.

Dezelfde Glenn Schipper werd door een ongelukkige actie van een aanvaller van De Meteoor in de 55e minuut tegen een reclamebord gekwakt, met naar het zich liet aanzien een zware enkelblessure tot gevolg. Gelukkig viel dat achteraf wel mee, maar Glenn moest wel de strijd staken. Hij werd vervangen door de pas 17e jarige Jesse Meijer die mij blijft verbazen door zijn onbevangen en uitstekend spel. Alsof hij al jaren in het eerste team speelt. Door het uitvallen van Glenn Schipper ging Colin Kamp centraal achterin spelen. Hij deed dat op een steeds zwaarder worden veld dermate goed, dat hij aan het einde van de wedstrijd werd uitgeroepen tot “man of the match”. In de 69e minuut had Jesse Bellekom niet te klagen toen hij in de ogen van het publiek een bal uit een corner uit zijn handen liet glippen, waardoor het 2-1 leek te worden, ware het niet dat de scheidsrechter, wederom tot grote irritatie van vooral de bank van De Meteoor, de goal afkeurde wegens een overtreding op de keeper. In blessuretijd werd de balans wat betreft afgekeurde doelpunten wegens vermeend buitenspel weer in balans gebracht door een, zeker in de ogen van doelpuntenmaker Dennis Wagenaar, onterecht afgekeurde goal van hem. Eindstand 2-0.

Doordat de gehele top 4 wist te winnen, veranderde er niet veel in de kop van de ranglijst. Met wedstrijden tegen DZS uit (zaterdag 25 november a.s.) en OFC thuis
(zaterdag 2 december a.s.) op het programma komen er voor de Groen Zwarten twee belangrijke wedstrijden aan. Het blijft te hopen dat Sporting Andijk binnenkort ergens punten gaat verspelen, wat vast wel een keer gaat gebeuren.