DZS-SVW'27 - 3-0.

26 november 2023 12:00

Het heeft even geduurd, maar daar was die dan: de slechtste wedstrijd van het seizoen van de Groen Zwarten tot nu toe, die resulteerde in een terechte 3-0 nederlaag bij DZS. Van te voren was duidelijk gewezen op de kracht en de zwakte van DZS, namelijk een zwakke defensie, die tegen goede tegenstanders veel tegendoelpunten kosten, maar aan de andere kant makkelijk scorend, door de snelle nummer 11 Daan Wichhart, de creatieve Giancarlo Trovato en de ervaren Roy Stravers. In tegenstelling tot vorig seizoen, waar twee keer overtuigend van DZS werd gewonnen, werd het nu een complete off-day.

De 1e helft ging nog redelijk gelijk op, al was er toen ook al sprake van veel onnodige fouten en simpele dingen die toch fout gingen: onzorgvuldig aanspelen, moeizaam uitverdedigen met risico’s en onnodige overtredingen, waarover later meer. Toch had SVW’27 in de 24e minuut op voorsprong kunnen komen, toen Joeri Kloosterboer al slalommend in de 16 oog in oog kwam met keeper Bram Wichhart, die een doelpunt van SVW’27 net wist te voorkomen. Op een moment dat DZS eigenlijk nog geen enkele kans had gehad, ging het voor SVW’27 enkele minuten voor rust toch mis. Een onnodige overtreding bij de middenlijn, op een speler van DZS al struikelend de bal toch al was verloren, leverde DZS een vrije trap op, gegeven door de goed leidende scheidsrechter Ben Berndt, die vervolgens resulteerde in een corner. De afvallende bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied fraai in de bovenhoek geschoten door Gianni Aberkrom.

In de 2e helft werd door SVW’27 aanvallend niets meer gecreëerd, dus daar kan ik kort over zijn. Zorgelijk was het wel en hopelijk niet voor herhaling vatbaar, dat er voor de toch regelmatig scorende spits Joeri Kloosterboer, vanaf de beide vleugels geen enkele bruikbare voorzet kwam. De 2-0 in de 60e minuut kwam ongelukkig tot stand toen de ervaren spits Roy Stravers, na uitglijden van een SVW-verdediger, de bal van zeker 35 meter over Tim Kuipers wist te plaatsen. Ondanks dat er op dat moment nog voldoende tijd over was om de opgelopen schade te herstellen, was het duidelijk, dat een in deze vorm verkerende SVW’27 de wedstrijd niet meer naar zich toe zou kunnen trekken. De in de 64e minuut ingebrachte Dennis Wagenaar en DJ Polak wisten daarin helaas geen verandering te brengen. Eén kans kregen de Groen Zwarten nog toen de opgekomen Glenn Schipper de bal in de 74e minuut in de 16 over schoot.

De 3-0 in de 85e minuut door Giancarlo Trovato, slim ingeschoten na een kort genomen vrije trap vanaf de kruising van de achterlijn met de 16 meter lijn, was slechts nog belangrijk voor hem en de statistieken.

Teruglezend ben ik mij bewust dat dit een vrij negatief verhaal is, maar helaas kan ik er niets meer of beter van maken. Hopelijk was dit een eenmalige uitglijder die, net als de kansloze 4-1 nederlaag vorig jaar november uit tegen ZCFC, wordt gerevancheerd door 3 overwinningen op rij.

Dat zal dan allereerst zaterdag 2 december a.s. moeten gebeuren tegen OFC, dat toch wel verrassend, thuis 2 punten verspeelde tegen het op de 10e plaats staande Kadoelen. Dat Sporting Andijk weer wist te winnen, nu overigens met slechts 3-2 bij en tegen Vrone, is nauwelijks verrassend meer te noemen.