SVW’27-OFC - 1-1.

3 december 2023 16:15

In een boeiende wedstrijd op het kunstgras kwam eigenlijk alleen in de slotfase van de wedstrijd de ongeslagen status van OFC in gevaar. Met de ene punt was na afloop SVW’27 meer tevreden dan OFC, dat een groot gedeelte van de 2e helft met een man meer speelde.

In de eerste minuten van de wedstrijd had SVW’27 moeite met de aanvalsdrift van de gasten uit Oostzaan. Met name de snelle linksbuiten Tim Zwanepol werd veelvuldig in het spel betrokken, maar rechtsback Martijn Korver speelde een sterke wedstrijd en liet zich niet verrassen. De terugkeer in het centrum van Melvin Vink, na een lange blessureperiode, betekende een echte versterking, in een verdediging die, afgezien van de uitglijder vorige week bij DZS, toch weinig steken laat vallen, wat ook de verdienste is van de beide keepers Tim Kuipers en Jesse Bellekom, die weinig voor elkaar onderdoen en afwisselend in de basis staan.

Na 8 minuten kwam SVW’27 onder de druk vandaan en er volgde een boeiende eerste helft, met na Sporting Andijk, OFC als de beste tegenstander dit seizoen tot nu toe op de “Kabel“. Het goede spel van beide kanten leverde eigenlijk maar 2 echte kansen op: in de 25e minuut stond Leon Ayal na een fraaie kapbeweging oog in oog met keeper Nick Beerens, maar die wist met zijn voet nog redding te brengen. De rebound leverde nog een kans op voor Dennis Wagenaar, die echter niet wist te scoren. De eerdergenoemde Melvin Vink had eerder een bal van de doellijn gehaald, toen keeper Tim Kuipers al was verslagen. Vlak voor rust twijfelde de scheidsrechter geen moment om Koen Schouten, na een in zijn ogen harde charge, met direct rood van het veld te sturen.

Trainer Miquel Tjong-a-Hung wisselde in de rust om tactische, maar ook om veiligheidsredenen aanvaller Dennis Wagenaar (die al geel op zak had) voor middenvelder Jim Simonis. In de 2e helft werd maar weer eens bevestigd dat tegen 10 man spelen niet altijd in het voordeel is. Doordat SVW’27 zich terugtrok en het speelveld bijzonder klein hield, met alleen de spitsen Leon Ayal en Ralph van Eijck loerend op een counter, had OFC grote moeite om kansen te creëren. De beide backs Alex Jorritsma en Martijn Korver hadden de vleugelspitsen goed in bedwang, zodat OFC zich veelvuldig van hoge ballen in het 16 metergebied van SVW’27 moest bedienen. Dat leverde uiteindelijk in de 73e minuut de 1-0 voorsprong voor OFC op, na een harde schuiver van buiten het strafschopgebied door centrale verdediger Justin Caldenhove. Op dat moment was de licht geblesseerde spits Joeri Kloosterboer (die daardoor niet kon starten) al ingevallen voor Alex Jorritsma om, ondanks de numerieke minderheid op dat moment, toch nog enige druk op de OFC defensie te geven. Dat betaalde zich in de 76e minuut uit, toen Leon Ayal met een geplaatste kopbal in de uiterste benedenhoek een goed genomen vrije trap van Colin Kamp voor de uiteindelijke 1-1 zorgde. Om onbegrijpelijke redenen zocht Ronan de Vroome vlak na het doelpunt, toen OFC op weg terug was om de aftrap te nemen, met een slag en een kopstoot de confrontatie op met Melvin Vink. Dat ontging scheidsrechter Jeroen Groenewold gelukkig niet (direct rood) waardoor OFC het laatste kwartier ook met 10 man de wedstrijd moest uitspelen. Ondanks enkele (helaas slecht genomen) directe vrije trappen voor SVW’27 op kansrijke plekken net buiten de 16 van OFC, leverde het overwicht in het laatste gedeelte van de wedstrijd voor SVW’27 geen doelpunt meer op, zodat deze wedstrijd tussen 2 goede ploegen in deze klasse, in achtervolging op Sporting Andijk, eindigde in 1-1.

De komende 2 weken uitwedstrijden tegen het op de één na laatste plaats staande Wherevogels  (zaterdag 9 december a.s. in Purmerend) en het op de laatste plaats staande Blauw Wit Wormerveer (zaterdag 16 december a.s. in Wormerveer). Die moeten eigenlijk 6 punten opleveren, al is waakzaamheid met betrekking tot onderschatting natuurlijk wel op zijn plaats. Dit terwijl Sporting Andijk, hopelijk op zaterdag 9 december a.s., eens tegen het eerste puntverlies oploopt uit tegen DZS.