SVW KNAP GELIJK TEGEN KOPLOPER VELSEN

17 november 2015 21:15

Heerhugowaard – SVW behaalde een knap resultaat door koploper Velsen op een 1-1 ge-lijkspel te houden. Nadat de ruststand 0-0 was, kwamen de groen-zwarten in de 66e minuut op voorsprong en leek een verrassing mogelijk, temeer SVW in die fase het beste van het spel had. Na de openingstreffer kwam Velsen echter sterk terug en drong SVW terug in de verdediging, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker.

De openingsfase was duidelijk voor Velsen. Dit resulteerde al gauw in een schot op de paal van Tim Groenewoud en in een grote kans voor Patrick Castricum die alleen voor SVW-doelman Dion Bleeker naast schoot. Na een kwartier ging SVW beter spelen en dit resulteerde in een aantal vlotte aanvallen.

In de 20e minuut kreeg Christian Schoenmaker een goede kopkans, na een pass van Regillio de Mees, maar de bal ging net naast. Drie minuten later kreeg Regillio zelf een fraaie kans alleen voor doelman Sander van der Lugt, na goed voorbereidend werk van Nordin Ourhris, maar hij maaide over de bal.

In deze fase was er van krachtsverschil tussen de koploper en de voorlaatste totaal geen sprake meer. SVW kreeg zelfs de betere kansen op de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Bram van Wetering, schoot Regillio de Mees in de 36e minuut steenhard in, maar de bal ging via Remco van Dam over de achterlijn. Ook in de 40e minuut probeerde Regillio de Mees het met een schot van afstand, maar nu ging de bal rakelings naast.

Na de pauze had SVW het tegen de wind in moeilijk. Velsen kreeg dan ook de eerste mogelijkheden. In de 48e minuut ging een kopbal van Patrick Castricum net naast en uit een verre ingooi van Donny Koning in de 60e minuut, schoot Remco van Dam rakelings over.

Hierna nam SVW verrassend het initiatief van Velsen over. In de 65e minuut soleerde Nordin Ourhris uitstekend door de Velse verdediging en schoot slechts enkele centimeters naast. Nog in dezelfde minuut kwam de openingstreffer tot stand, toen Regillio de Mees hard uithaalde (1-0).

Even later probeerde Arian Etedali het met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar doelman San der van de Lugt tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop. Hierna nam Velsen het initiatief volledig over en was het alle hens aan dek voor de groen-zwarten. Men kreeg de bal bijna niet meer weg, zodat de druk op het SVW-doel immens groot werd.

In de 76e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker via een rake kopbal van Patrick Castricum. De druk werd hierna door Velsen nog verder opgevoerd, maar door prima verdedigend werk en een uitstekende keepende Dion Bleeker werd een verdiend gelijkspel op de koploper uit het vuur gesleept.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door P.J. Koper Vastgoed BV.