De Wherevogels-SVW’27 - 0-3.

10 december 2023 14:15

Op een donkere en regenachtige zaterdagmiddag in Purmerend boekte SVW’27 een redelijk makkelijke 3-0 overwinning op een zwak De Wherevogels.

Door de gedurende de hele wedstrijd vallende regen en wind was het lastig om een goede partij op de (kunstgras)mat te leggen. Toch slaagde de Groen Zwarten daar wel in door vanaf het begin het initiatief naar zich toe te trekken en een zwak De Wherevogels geen kans te geven om minimaal 1 punt aan deze wedstrijd over te houden. De enige kans in de 1e helft voor De Wherevogles ontstond in de 19e minuut door knullig balverlies “in de as”, waardoor de spits van De Wherevogels oog in oog kwam te staan met Jesse Bellekom, die met een uitstekende redding een 1-0 achterstand wist te voorkomen. Dat was eigenlijk het enige aanvallende wapenfeit van De Wherevogels gedurende de gehele wedstrijd.

In de 28e minuut kwam SVW’27 op de verdiende 1-0 voorsprong toen Dennis Wagenaar wist te scoren, na een door Colin Kamp prima genomen vrije trap. Net als vorige week tegen OFC grossierde Colin ook in deze wedstrijd met goed genomen vrije trappen en corners, wat dus ook deze wedstrijd weer een doelpunt opleverde. De enige opvallende zaken uit deze 1e helft waren nog 2 gele kaarten voor respectievelijk Nick van Heumen, die met een handsbal op de doellijn van de tegenstander dacht de 2-0 binnen te halen, wat de prima leidende scheidsrechter Erwin Visser niet was ontgaan en een kaart voor Jim Simonis voor in de ogen van de scheidsrechter herhaald onbesuisd spel.

In de 2e helft leverde een ook nu weer prima genomen hoekschop de 2-0 op door Glenn Schipper. De beste kansen waren ook in deze 2e helft uitsluitend voor de Groen Zwarten: in de 75e minuut miste Regillio de Mees een uitstekende mogelijkheid na een verrassend overstapje van DJ Polak. Dezelfde DJ Polak had in de 80e minuut, na een prima voorzet van Ralph van Eijk, de bal voor het inkoppen, maar hij kopte helaas over. Na een overtreding op Ralph van Eijk in de 16, benutte Colin Kamp in de 87e minuut de toegekende penalty, waardoor de uiteindelijke 3-0 eindstand werd bereikt.

Zaterdag 16 december a.s. de inhaalwedstrijd uit tegen Blauw Wit Wormerveer dat de laatste 2 weken verrassend goed presteert en daardoor niet mag worden onderschat. Na de 5-6 (!) nederlaag thuis tegen DZS 2 weken geleden volgde afgelopen zaterdag een verrassende 3-2 overwinning op en bij OFC. Sporting Andijk verspeelde bij DZS de eerste 2 punten van dit seizoen (eindstand 2-2), zodat dit al met al een prima weekend was voor SVW’27.