Blauw Wit Wormerveer-SVW’27 - 0-6.

17 december 2023 16:30

Tegen Blauw Wit Wormerveer behaalde SVW’27 de grootste overwinning tot nu toe van het seizoen en daar viel niets op af te dingen.

Na de verrassende 3-2 overwinning bij en tegen OFC de week ervoor was Blauw Wit mogelijk overmoedig geworden en zocht het vanaf het begin van de wedstrijd brutaal de aanval. Omdat SVW’27, zoals altijd, ook aanvallende aspiraties had, was de wedstrijd al direct vanaf het begin erg boeiend. Op het vooral in de breedte groot grasveld ontstonden er daardoor veel ruimtes en had de toch wel kwetsbare verdediging van Blauw Wit de pech, dat met name de voorste linie van SVW’27 de beste wedstrijd van het seizoen liet zien, met een uitblinkende Leon Ayal, die aan het einde van de wedstrijd 3 doelpunten achter zijn naam wist te schrijven.

Eindelijk door de aanvalslinie goede voorzetten vanaf de zijkant en goed en snel uitgevoerde aanvallende combinaties wat al binnen 31 minuten 3 doelpunten opleverden. In de 14e minuut kwam SVW’27 op de verdiende 1-0 door Joeri Kloosterboer, na een prima voorzet van Leon Ayal vanaf de achterlijn. Met een afstandsschot in de 21e minuut van DJ Polak werd het 2-0. De 3-0 in de 31e minuut was wellicht het mooiste doelpunt van de middag: een strakke voorzet van DJ Polak werd door Leon Ayal bij de eerste paal onhoudbaar ingekopt, zoals Marco van Basten en John Bosman dat in het verleden ook vaak deden.

Met in het achterhoofd de wedstrijden tegen VV Egmond en Vrone, waar in het begin van de 2e helft een naar het leek veilige voorsprong door slecht spel bijna werd weggeven, begonnen de Groen Zwarten nu wel geconcentreerd en goed aan de 2e helft. Blauw Wit heeft met Leon Seitner, Mohammed Bourchid en de in de 2e helft ingevallen Patrick Woode weliswaar goede voetballers in huis, maar dat was echt te weinig om een ook in de 2e helft oppermachtig SVW’27 aan het wankelen te brengen.

In de 10e minuut na rust wist de in de rust ingevallen Quince Impink, vanuit een rommelige situatie op de doellijn, zijn doelpuntje mee te pakken: 4-0. Met de 5-0 in de 70e minuut door Leon Ayal (assist Joeri Kloosterboer) en de 6-0 enige minuten later door Leon Ayal, na goed voorbereidend werk van Martijn Korver, was de 6-0 overwinning een feit en kan met een goed gevoel de winterstop worden ingegaan.

SVW’27 opent op zaterdag 20 januari a.s. de 2e helft van het seizoen met een uitwedstrijd bij ZVC’22, gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 27 januari a.s. tegen Kadoelen. Sporting Andijk opent op 20 januari uit tegen De Wherevogels, wat normaal gesproken geen probleem zal zijn, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen OFC.

In alle euforie na deze met 6-0 gewonnen wedstrijd toch nog een domper: waar sommige lang geblesseerde spelers, zoals Tim Kramer, Coen Kuipers en Luke Dekker goede vorderingen maken, kreeg Jordi Smit, na zijn meniscus operatie die vrijdag ervoor, een niet verwacht slecht bericht over de status van zijn langdurige blessure. Erg vervelend en triest voor Jordi. Veel sterkte!