Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW’27-Kadoelen sv - 7-2

28 januari 2024 18:45

Na een winterstop en een periode met veel regen, sneeuw en ijs, waardoor er door veel teams maar zeer beperkt kon worden getraind, ging de competitie voor SVW’27 weer van start tegen een, gezien de stand op de ranglijst, naar verwachting niet al te zware tegenstander.

Dat het geen al te sterke tegenstander was, die naar een zeer zonnig sportpark de Kabel was gekomen, was vanaf het begin wel duidelijk. Na 28 minuten was het al 3-0 voor SVW’27, na doelpunten van Dennis Wagenaar in de 14e en 16e minuut en een fraaie kopbal van Leon Ayal in de 28e minuut, na een voorzet op maat van Regillio de Mees. Door de snelle, ruime voorsprong leek een grote overwinning op de bezoekers uit Amsterdam-Noord mogelijk. Opvallend was dat Kadoelen pas na 23 minuten in de buurt kwam van keeper Tim Kuipers, door het verkrijgen van een corner. Toch kwam Kadoelen in de 40e minuut door een doelpunt van Gennerino Kom op 3-1, na slecht wegwerken in de SVW-defensie. Op dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen Sergio Vlijter vlak na rust Kadoelen terug liet komen naar 3-2, kwamen bij uw verslaggever enige eerdere “revivals“ naar boven, zoals eerder dit seizoen tegen Vrone en VV Egmond. Toch is er wel een verschil met vorig seizoen, want dit seizoen werden deze wedstrijden uiteindelijk wel gewonnen, in tegensteling tot vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie, waar een bij de rust veilige voorsprong van 3-0 uiteindelijk resulteerde in een 3-3 gelijkspel.

Gelukkig was Kadoelen niet bij machte om de wedstrijd nog te doen kantelen en pakte SVW’27 de draad weer op. Om te beginnen met een schot van Leon Ayal in de 59e minuut op de lat, waarna de rebound door Dennis Wagenaar net naast werd geschoten. Na een geslaagde actie van invaller Colin Kamp aan de rechterkant, gevolgd dor een prima voorzet, wist Leon Ayal nu wel zijn tweede van dag te scoren, waarmee een veilige 4-2 voorsprong werd bereikt. Kadoelen geloofde het verder wel, waardoor SVW’27, na doelpunten van Jim Simonis in de 81e minuut, Koen Schouten in de 88e minuut en in de 90e minuut door de latere “Man of the Match “ Jim Simonis benutte penalty, na een overtreding op Joeri Kloosterboer, de wedstrijd eindigde met een fraaie 7-2 overwinning. Vermeldenswaard was nog een atletische “Bicycle Kick“ in de 84e minuut van Colin Kamp, die helaas net naast ging.

Deze 7-2 overwinning, de 6-0 overwinning bij Blauw Wit Wormerveer eerder en de 6-1 overwinning van DZS bij ZCFC geeft wel het grote kwaliteitsverschil aan tussen de ploegen bovenin en in de lagere regionen. Dat Sporting Andijk met maar liefst 7-0 van OFC wist te winnen, na een povere 1-0 overwinning de week ervoor bij De Wherevogels, kan wel verrassend worden genoemd. Het moet raar lopen als de Groen Zwarten aan het einde van dit seizoen geen nacompetitie spelen voor promotie naar de derde klasse, maar uw verslaggever blijft toch nog steeds hopen op een mindere periode van Sporting Andijk.
Eerst volgende week zaterdag, 3 februari, om 14.30 uur maar eens thuis winnen van Blauw Wit Wormerveer.