Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW ’27 – Blauw Wit Wormerveer 3-0

4 februari 2024 16:45

De eindstand van 3-0 doet vermoeden dat het een makkelijk behaalde overwinning was, maar dat was zeker niet het geval. Vijf weken eerder was uit bij Blauw Wit nog met 6-0 gewonnen, maar deze 3-0 overwinning kwam moeizamer tot stand.

Een tegenvaller was dat Joeri Kloosterboer, die in de basis zou starten, tijdens de warming al in de gaten had dat zijn langzamerhand toch wel chronische enkelblessure te veel last gaf en hij daardoor moest afhaken. Omdat ook aanvaller DJ Polak in verband met een vorige week opgelopen blessure langs de kant moest toekijken, moesten afwisselend Colin Kamp en Regillio de Mees de aanvalslinie completeren. Toch kwamen de eerste 2 doelpunten opvallend genoeg van de verdedigers Glenn Schipper en Melvin Vink. Het meegaan naar voren bij vrije trappen of corners betaalde zich nu ook weer uit. Ondanks het veldoverwicht aan SVW kant in de eerste helft duurde het toch nog tot de 41e minuut voordat Glenn Schipper van dichtbij na een chaotische situatie in het doelgebied van Blauw Wit, na een dit keer kort genomen hoekschop, voor de verdiende 1-0 voorsprong kon zorgen. Tot dat moment waren er al kansen geweest voor Melvin Vink ( kopbal in de 12e minuut uit een corner), Koen Schouten die in de 30 minuut alleen op keeper Yannick Terdu opstoomde, maar hem niet wist te verschalken en Leon Ayal in de 33e en 38 minuut, waarbij de laatste kans succesvol had kunnen zijn als hij de bal iets hoger over de uitkomende keeper had kunnen liften. Zorgelijk was wel dat diezelfde Leon Ayal kort daarna het veld moest verlaten met een mogelijke ernstige hamstring blessure.

Waar de aanvallende aspiraties van Blauw Wit in de eerste helft minimaal waren ( een schot op doel in de 30e minuut die knap door Jesse Bellekom corner werd getikt ) startte de ploeg uit Wormerveer de 2e helft furieus, onder aanvoering van de bij de uitwedstrijd afwezige nummer 10 Wouter Swart. Dat offensief leverde veel gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van de Groen Zwarten op, maar met veel kunst en vliegwerk en een beetje geluk wist Jesse Bellekom, die na afloop van de wedstrijd werd uitgeroepen tot “Man of the Match” met hulp van zijn verdedigers de nul te behouden. Overigens heeft Jesse in de 5 competitiewedstrijden die hij tot nu toe onder de lat stond ( Tim Kuipers keepte de overige 8 ) nog geen doelpunt tegen gehad.

Door de kleine marge van 1 doelpunt bleef het risico aanwezig op een onverwachte tegengoal, al ebde de aanvalsdrift van Blauw Wit na de furieuze start in de 2e helft langzaam weg. De 2-0 van Melvin Vink in de 71e minuut besliste de wedstrijd. Deze 2-0 kwam enigszins op dezelfde wijze tot stand als de 1-0 van Glenn Schipper: in een rommelige situatie in het doelgebied van de tegenstander attent toeslaan. Dat spits Dennis Wagenaar in elke wedstrijd veel energie stopt en dat tot de laatste seconde van de wedstrijd volhoudt, tot ergernis van een dan al vermoeide tegenstander, leverde hem nu, net als tegen VV Egmond, een doelpunt in de laatste minuut op, waarmee de 3-0 overwinning een feit was.

Hopelijk beging de machine van Sporting Andijk nu wat te haperen. Weliswaar werd vorige week met maar liefst 7-0 van OFC gewonnen, maar de povere 1-0 overwinning de week ervoor bij het op de laatste plaats staande De Wherevogels werd nu gevolgd door een “ narrow escape “ tegen Kadoelen in de 88e minuut door een doelpunt van Hessel Waardenburg, waardoor met een 1-1 eindstand toch nog een puntje werd binnengehaald. Overigens heeft zich halverwege de competitie met Sporting Andijk, DZS en SVW ’27 al een top 3 afgescheiden van de rest. Volgende week zaterdag 10 februari om 14.00(!) uur een mogelijk lastige inhaalwedstrijd in Zaandam tegen ZVC’22. Met een overwinning daar kan de 2e plek van DZS worden overgenomen. Overigens zal ik daar zelf niet bij zijn en zult u mijn verslag moeten missen in verband met een weekje wintersport.