Sporting Andijk-SVW’27 - 3-1.

25 februari 2024 15:15

Een verschil in efficiency. Dat bepaalde uiteindelijk de eindstand van deze tot het einde toe, spannende wedstrijd. Waar SVW27 gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd het initiatief had, maar slechts 1 keer wist te scoren, zorgde Sporting Andijk met 3 doelpunten voor de uiteindelijke eindstand van 3-1, waardoor het kampioenschap aan het einde van dit seizoen deze promovendus eigenlijk niet meer kan ontgaan. SVW’27 kan zich nu richten op de 2e plaats in de eindstand, wat een voordeel in de nacompetitie oplevert: de eerste ronde op 1 juni vrij, 8 juni een thuiswedstrijd en op 15 juni een eventuele finale op neutraal terrein.

Met in het achterhoofd een 1-0 nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen deze tegenstander, liep SVW’27 al in de 6e minuut tegen een 1-0 achterstand aan door een geplaatste kopbal van Jelle de Kroon na een snel genomen vrije trap. In deze beginfase van de wedstrijd had SVW’27 het moeilijk met het snelle aanvalsspel van deze tegenstander. Vanaf de 20e minuut kregen de Groen Zwarten meer grip op de wedstrijd, wat helaas maar twee echte kansen opleverde. In de 30e minuut één van Dennis Wagenaar in de 16 en vlak daarna een kopbal van Regillio de Mees, die eigenlijk meer tijd had dan hij had ingeschat.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, met een Sporting Andijk dat het initiatief liet aan SVW’27 en rustig wachtte op mogelijkheden om de score te verhogen. Na weer kansen voor Dennis Wagenaar in de 47e minuut en D.J. Polak in de 51e minuut zorgde Justin Hoeve in de 73e minuut voor een 2-0 voorsprong, die eigenlijk niet in overeenstemming was met het spelbeeld, maar dat telt uiteraard niet. Met een bewonderenswaardige energie en strijdlust gaf SVW’27 zich nog niet gewonnen, met als gevolg een verdiend doelpunt in de 73e minuut door Regillio de Mees. Met nog een kleine 20 minuten op de klok was er nog voldoende tijd om voor de op dat moment verdiende gelijkmaker te zorgen. Met de in de 62e minuut ingevallen Leon Ayal en door nog meer spelers “naar het front te sturen“ en met behulp van lange trappen van Jesse Bellekom, werd het overwicht van SVW’27 optisch nog groter, maar ontbrak het in de voorhoede toch aan efficiency en een beetje geluk, zodat er eigenlijk niet echt kansen ontstonden. De 2-2 bleef dan ook uit en toen de voor Tim Kramer ingevallen Melvin Vink vlak voor tijd met een niet echt opzettelijk, maar er wel gevaarlijk uitziende hoog opgeheven been een tegenstander raakte en met rood het veld moest verlaten, werd de jacht op de gelijkmaker eigenlijk onmogelijk. Met een 3-1 in de slotminuut door Remko Groot wist Sporting Andijk de wedstrijd definitief in het slot te gooien en was de 2e nederlaag tegen de vermoedelijke kampioen in deze 4e klasse A een feit.

Naast de inzet en de fitheid van de ploeg die vertrouwen geeft voor de rest van dit seizoen, was de onverwacht snelle terugkeer van Tim Kramer in de defensie, na bijna 9 maanden afwezigheid door een rugblessure, een lichtpuntje in deze wedstrijd. Onverwacht, omdat na een eerste 45 minuten de week daarvoor in het 2e elftal , door afwezigheid van Glenn Schipper door een blessure en Melvin Vink door wintersport de week ervoor, een versnelt debuut in het centrum van de zaterdag 1 noodzakelijk was.

De strijd om het kampioenschap lijkt nu wel beslist, al zijn er in het voetbal meer verrassingen geweest. Met Sporting Andijk, DZS en SVW’27 heeft zich een top 3 afgescheiden van de rest, zeker nu OFC weer tegen een nederlaag opliep en steeds verder wegzakt.

Volgende week zaterdag 2 maart om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen ZCFC waartegen uit een redelijk makkelijke 2-0 overwinning werd behaald, maar wat natuurlijk geen garantie is voor weer een goed resultaat, al zou dat geen probleem moeten zijn, wil SVW’27 nog in de race blijven voor de 2e plaats aan het einde van dit seizoen.

Nog even voor de statistieken: zaterdag 10 februari jl. werd uit tegen ZVC’22 na een 2-0 achterstand door 2 doelpunten in de laatste 10 minuten van Alex Jorritsma toch nog een puntje meegenomen naar “de Kabel “.