SVW’27-ZCFC - 1-2.

3 maart 2024 16:00

Belangrijker nog dan het verslag van deze wedstrijd is de Bijzondere Algemene Ledenvergadering op donderdag 7 maart a.s., aanvang 20.00 uur. Het is echt nu of nooit wat betreft de realisatie van een gewijzigde veldindeling en de nieuw accommodatie.

Om een positief besluit van de gemeenteraad mogelijk te maken (wat al de komende weken op hun agenda staat) is het noodzakelijk dat ook de leden van beide verenigingen (SVW’27 en Tornado) akkoord zijn met het voorstel. Zie voor de agenda van die avond de aankondiging op de website van SVW’27. Kom dus allemaal!!

Met verliezen van een betere tegenstander heb ik niet zoveel moeite, maar in deze wedstrijd werd ongelukkig verloren van een tegenstander, die de hele wedstrijd niets anders deed dan de ballen maar naar voren “rossen”, een spelopvatting waar SVW’27 na de 2-0 achterstand in de 41e minuut misschien onnodig ook al snel toe over ging. Wellicht dat het lastig bespeelbare hoofdveld goed combinatievoetbal ook wel bijna onmogelijk maakte.

Met in het achterhoofd de redelijk makkelijke uitwedstrijd, waarbij door 2 doelpunten van Federico Paloni de wedstrijd al binnen 35 minuten was beslist (een 2-0 overwinning) begon SVW'27 ook nu weer voortvarend aan de wedstrijd. De rechtsback van ZCFC had in die beginfase geen vat op de snelheid van linksbuiten DJ Polak, maar afgezien van een schot net over in de 5e minuut kwamen daar niet echt doelrijpe kansen uit. ZCFC stond met de rug tegen de muur en deed niet veel anders dan de bal vanuit de verdediging naar voren schieten waar de anders wel gevaarlijke spits Tom Lockfiel weinig mee kon doen. Het enige wapenfeit van de bezoekers uit Zaandam was tot dan een schot over in de 15e minuut. In de 32e minuut zorgde een “lucky shot“ van middenvelder Jesse Knibbe voor een onverwachte 1-0 achterstand. Onduidelijk was of het schot van richting werd veranderd of dat keeper Jesse Bellekom door de vele spelers voor hem de bal te laat zag. Hoe dan ook, het betekende de 0-1. Bij een op zich ongevaarlijke corner van Lars Castricum in de 41e minuut ging Jesse helaas wel in de fout door de bal in eigen doel te slaan. Veldspelers maken gedurende de wedstrijd ook fouten, waarvan vele geen gevolgen hebben. Een fout van de keeper levert soms een tegendoelpunt op en kan beslissend zijn voor de uiteindelijke uitslag. Dat is hard en wellicht onredelijk, maar wel de realiteit. Met nog een hele 2e helft in het vooruitzicht leek er overigens nog voldoende tijd over om de 2-0 achterstand na de rust te repareren.

Al in de 2e minuut na rust leek Colin Kamp, na een prima voorzet van Koen Schouten vanaf rechts, bij de 2e paal de bal in te tikken, maar helaas ging de bal voorlangs het doel. SVW’27 bleef drukken, maar omdat ZCFC met een 2-0 voorsprong zich massaal terugtrok en er soms teveel ballen over de as van het veld door SVW’27 in de 16 werden gepompt, wat makkelijker te verdedigen is dan voorzetten vanaf de zijkant, bleef de toch wel verdiende 1-2 uit, tot de 80e minuut. Enige minuten daarvoor had keeper Jesper Jonker nog met een miraculeuze redding met de voet een kans van Koen Schouten om zeep geholpen. Invaller Niam Rooijakkers, die eerder die dag met 2 doelpunten SVW’27 zaterdag 2 al aan een 3-2 overwinning had geholpen, zorgde voor de 1-2, waardoor er nog minimaal 10 minuten overbleven voor een jacht op de gelijkmaker. Door veel oponthoud door blessures aan beide kanten en een toenemende spanning waardoor scheidsrechter Wessel Bergkamp het moeilijk had, werd het echter een rommelige slotfase, waarin SVW’27 eigenlijk geen kansen meer wist te creëren en was de 2-1 nederlaag een feit. Na de onverwachte voorsprong van 2-0 had ZCFC uiteraard geen enkele intentie meer om de aanval te zoeken en had het centrum met Quinten Vink en Tim Kramer, die gelukkig de 90 minuten nu weer kon volmaken, en de beide vleugelverdedigers Nick van Heumen en de later tot “man of the match“ uitgeroepen Martijn Korver, de zaken goed onder controle. Maar helaas telt dat niet.

Met een toch wel moeizame 1-0 uitoverwinning van Sporting Andijk bij Blauw Wit Wormerveer en puntverlies van zowel DZS (2-2 gelijk thuis tegen Vrone) als SVW’27 (de nummers 2 en 3 van de ranglijst) lijkt de strijd om het kampioenschap nu wel definitief beslist. De Groen Zwarten moeten er wel voor zorgen dat de nummers 4 en 5, die nu nog op 4 punten achterstand staan, niet dichterbij komen. Na 2 nederlagen op rij, graag volgende week dus weer een overwinning uit bij De Volewijckers om 14.45 (!) uur, waartegen thuis een redelijk makkelijke 4-0 overwinning werd behaald.