De Volewijckers-SVW’27 - 2-1.

10 maart 2024 12:45

Er is nog geen reden tot paniek, maar 3 nederlagen op rij is natuurlijk geen mooie serie. Pleister op de wonde is wel, dat de concurrentie ook punten liet liggen, al komt Kolping Boys inmiddels angstig dichtbij in de top van de ranglijst.

De thuiswedstrijd werd nog met 4-0 gewonnen, wat doet vermoeden, dat dat een makkelijke overwinning was, waarvan toen zeker geen sprake was. Nu hadden de Groen Zwarten het nog moeilijker, wat helaas een 2-1 nederlaag opleverde. De keuze van de tegenstander uit de Banne Buiksloot om niet op het prima hoofdveld met gras te spelen, maar op het 2e veld met kunstgras was begrijpelijk. De veelal technisch bekwame spelers komen beter tot hun recht op het kunstgras dan op gras, wat ook nu weer overduidelijk het geval was. Zeker de vaak opkomende linksback Djenghis Dams, middenvelder Wail Madrouni en spits Omar Bernoussi waren regelmatig een plaag voor SVW’27.

In de 1e helft ging de strijd gelijk op. Na een goede start van De Volewijckers kwam SVW’27 na 10 minuten beter in de wedstrijd, wat in de 11e en 12e minuut kansen opleverden voor Martijn Korver en Colin Kamp. Beiden hadden de pech dat keeper Noël Reit waarschijnlijk een van zijn beste wedstrijden speelde, want hij redde 2x op spectaculaire wijze. Met overigens weinig kansen aan beide kanten, leek het uit te draaien op een 0-0 ruststand, maar dat gebeurde niet. Met een kopbal bij de 2e paal zorgde Omar Bernoussi in de 44e minuut voor de 1-0 ruststand. De schade had na balverlies “in de as“ nog groter kunnen worden, maar tot afgrijzen van het thuispubliek werd die geboden kans door De Volewijckers knullig verprutst.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Door de wissels in de rust (de weer teruggekeerde aanvaller Federico Paloni voor Alex Jorritsma en Jesse van der Water voor Mack Bor) bleven de aanvallende aspiraties van SVW’27 duidelijk zichtbaar. Het verschil op de ranglijst (De Volewijckers stond aan het begin van deze wedstrijd op de 13e plaats) was echter ook gedurende deze 2e helft niet zichtbaar. Zorgelijk was wel, dat er voorin eigenlijk weinig werd gecreëerd, al gold wel als excuus de afwezigheid van Dennis Wagenaar (geblesseerd) en Leon Ayal, die de dagen ervoor vader was geworden van een zoon, Diaz Martin, en de rentree na enige weken afwezigheid door een blessure van Joeri Kloosterboer, die weer wedstrijdritme op moet doen. Wat echt wel beter moet, is het vele balverlies “in de as“ (de Engelsen noemen dat “in the dangerous zone“) door ervaren middenvelders. Dat gebeurde, afgezien van het moment vlak voor rust, in deze wedstrijd diverse keren, wat tot vlak voor tijd nog niet werd afgestraft. Nu bleven de Groen Zwarten in de wedstrijd, zeker toen DJ Polak in de 15e minuut na rust na goed voorbereidend werk van Nick van Heumen zorgde voor de 1-1. De Volewijckers bleven in de 2e helft brutaal de aanval zoeken, al leek het erop dat zij door de vele vertragende wissels en de wissel van de gevaarlijke spits Omar Bernoussi vlak voor tijd wel genoegen te willen nemen met dat ene punt. Na weer onnodig balverlies, wat Jesse van Bellekom in eerste instantie nog leek op te lossen door de bal naar de zijkant te tikken, zorgde Djenghis Dams 5 minuten voor tijd voor de 2-1. In de door de vele wissels lange blessuretijd had SVW’27 nog enkele goede kansen om nog een punt mee naar De Kabel te nemen, waarvan de beste mogelijkeheid was een door Tim Kramer vanaf de achterlijn teruggelegde kopbal, die Federico Paloni helaas overschoot, waarmee de 2-1 nederlaag een feit was.

De huidige competitie laat een grillig verloop zien, met veel puntverlies, ook door teams bovenin de ranglijst. Zo verspeelde de top 5, met uitzondering van Kolping Boys, allen punten (Sporting Andijk–ZVC’22 2-2, en de Meteoor-DZS 1-0), zodat de strijd achter Sporting Andijk spannend blijft. De Groen Zwarten moeten er wel voor zorgen, dat Kolping Boys, dat met een goede serie overwinningen bezig is en zaterdag 16 maart a.s. de tegenstander is (aanvang 14.30 uur) en ZVC’22 niet dichterbij komen.