SVW'27-Kolping Boys - 4-0.

17 maart 2024 19:00

Een dik verdiende overwinning tegen een tegenstander waartegen we het wel eens moeilijker hebben gehad. Zo werd in de heenwedstrijd pas in de 2e helft, na een 2-0 achterstand door doelpunten van Joeri Kloosterboer en Colin Kamp, een punt veilig gesteld. Weliswaar had Kolping Boys nu veel afwezigen, maar dan blijft toch nog steeds een elftal met veel routine over, met ervaren spelers als doelman Patrick de Vries, Roy Duineveld, Kevin Chappai, Jacco Paauw en Richard Rijsterborgh, die vele jaren op niveau in eerste elftallen hebben gevoetbald. Bovendien zou dit afbreuk doen aan de goede prestatie van de Groen Zwarten, die eindelijk weer eens drie punten binnen haalden.

Met de na 2 wedstrijden schorsing weer in het hart van de defensie teruggekeerde Melvin Vink en de beide snelle vleugelverdedigers Nick van Heumen en Martijn Korver en keeper Jesse Bellekom is de defensie dermate solide dat Tim Kramer, die gelukkig weer volledig hersteld lijkt na een langdurige rugblessure, bij balbezit regelmatig kon doorschuiven naar het middenveld. Daardoor werd het middenveld versterkt en kon bij balverlies eerder druk worden gezet. Nadat de ook weer van een langdurige blessure herstelde Luke Dekker in de 10e minuut net voorlangs had geschoten, wist Federico Paloni (het blijft eentonig, maar ook hij weer terug na een in het begin van het seizoen opgelopen elleboogbreuk) in de 14e minuut wel het net te vinden. De verdiende 1-0 voorsprong werd in de 31e minuut door Leon Ayal vergroot na een prima rush en voorzet van Martijn Korver. Met een 2-0 voorsprong voor SVW’27 gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Met de 3-0 in de 56e minuut door weer Leon Ayal, na goed voorbereidend werk van Federico Paloni, leek de wedstrijd gespeeld. Kolping gaf zich echter nog niet gewonnen en er ontstonden nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Jesse Bellekom, maar toen dat, met soms een beetje geluk aan SVW-kant, geen tegendoelpunten opleverden was het duidelijk, dat de 3 punten deze middag op de Kabel zouden blijven. Na een vlak voor tijd gestopte penalty, ingeschoten door DJ Polak, reageerde Federico Paloni attent en wist met zijn 2e doelpunt te zorgen voor de uiteindelijke 4-0 eindstand. Met 2 doelpunten, een assist en veel energie in zijn spel was het deze keer niet moeilijk om hem die middag als “man of the match” aan te wijzen.

De wedstrijdbal werd deze middag beschikbaar gesteld door TMA Logistics.

Doordat DZS met 2-1 wist te winnen bij ZVC’22 en de overwinning van SVW’27 op Kolping Boys, is het gat tussen de top 3 en de plaatsen 4 en 5 weer groter geworden. Hopelijk blijft OFC, waar het rommelt nadat de beide trainers deze week zijn opgestapt, in de competitie, want terugtrekking zou gunstig zijn voor DZS (dat eerder verloor van OFC), SVW’27 een punt zou kosten (1-1) en helemaal ongunstig zijn voor Kolping Boys, dat 4 punten wist binnen te halen tegen OFC.

Zaterdag 23 september a.s. om 14.30 uur, speelt SVW'27 uit tegen VV Egmond, waartegen thuis eerder met 6-3 van werd gewonnen. Maar zeker geen tegenstander om te onderschatten.

Vermeldenswaard is nog dat SVW’27 zaterdag 2, onder leiding van trainer Robin Ernest, met 4 overwinningen op rij met een mooie reeks bezig is. Zaterdag 16 maart jl. werd met 4-1 gewonnen van ZOB. Er is nu zelfs zicht op een plek in de top 3.