VV Egmond-SVW’27 - 0-2.

24 maart 2024 14:45

In de heenwedstrijd had SVW’27 bijna puntverlies opgelopen tegen de fusieclub uit Egmond. Na een comfortabele voorsprong van 3-1 bij rust was het 5 minuten na rust 3-3, waarna de Groen Zwarten gelukkig orde op zaken stelden en er uiteindelijk een 6-3 overwinning op het scorebord stond.

SVW’27 kwam nu bij VV Egmond uit al vroeg op voorsprong. In 7e minuut van de eerste helft wist Luke Dekker beheerst een schitterende pass van Federico Paloni af te ronden. De 1-0 voorsprong was op dat moment verdiend en het leek een makkelijke middag te worden. Maar dat werd het niet. In het verdere verloop van de eerste helft werd het steeds rommeliger van beide kanten en waren er voor beide teams kansen. Ondanks dat VV Egmond op een bescheiden 7e plaats op de ranglijst staat, scoort het makkelijk: met 47 doelpunten vóór de meest productieve ploeg na de top 3. Na een eerder afgekeurd doelpunt van VV Egmond wegens buitenspel, redde de paal SVW’27 in de 44e minuut. Op dat moment had Koen Schouten in de 12e minuut al bijzonder fraai een vrije trap direct achter Keeper Roy Broertjes geschoten, ware het niet dat de scheidsrechter op dat moment nog in discussie was met Federico Paloni (met wie anders?), zodat die moest worden overgenomen, wat niets opleverde. Nadat Tim Kramer vrij voor de keeper de bal in de 42e minuut naast wist te krijgen, was de 0-1 ruststand een feit.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld, al kreeg een fitter SVW’27 wel meer controle over de wedstrijd. Al in de eerste minuut na rust had Federico Paloni de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging net naast. Jesse Bellekom wist in de 12e minuut na rust zijn doel met een fraaie redding schoon te houden. Met nog een kans een kwartier voor tijd van VV Egmond, waarbij de bal gelukkig net over ging, was het wel gedaan met de aanvallende aspiraties van de Derpers. Twintig minuten na rust zorgde invaller Bo Dekker, na weer een uitstekende pass van Federico Paloni (die na zijn terugkeer al van grote waarde is gebleken voor het team) voor de 0-2, wat ook de eindstand bleek te zijn.

Naast de scorende A-junior Bo Dekker vielen ook de youngsters Jesse Meijer en Sven Beukers in de loop van de tweede helft goed in (met Jaro Harten nog op de bank). Voor Sven was het zelfs zijn debuut in de zaterdag 1. Genoeg kwaliteit dus voor de toekomst!

Doordat DZS met 6-1 wist te winnen van OFC, dat gelukkig de draad weer heeft opgepakt en hopelijk de competitie uitspeelt en de overwinning van SVW’27 is het gat tussen de top 3 en de plaatsen 4 en 5 weer groter geworden, door de gelijke spelen van Kolping Boys en ZVC’22 dit weekend.

Komend paasweekend voor de zaterdag 1 geen programma (wel de belangrijke inhaalwedstrijd op 30 maart tussen VV Egmond en DZS). SVW’27 hervat de competitie weer op zaterdag 6 april om 14.30 uur thuis tegen Vrone, waartegen uit nipt met 3-2 werd gewonnen.