SVW27-Vrone - 2-1.

7 april 2024 20:00

Een derde overwinning op rij, waardoor een gat tussen de top 3 en de rest, met nog 6 wedstrijden te gaan, definitief geslagen lijkt. Jammer alleen, dat in de laatste minuut nog een tegendoelpunt viel, waardoor drie achtereenvolgende wedstrijden op rij de 0 houden net niet werd gerealiseerd.

In de 1e helft waren SVW’27 en Vrone redelijk aan elkaar gewaagd. De goede wil was er wel degelijk van beide teams, maar misschien mede door de eerste warme dag van dit kalenderjaar (waardoor het overigens gezellig druk was op de Kabel), kabbelde de wedstrijd voort met slechts een gering aantal kansen aan beide kanten. De uitstekend leidende scheidsrechter Peter Beudeker uit Krommenie hield het kort, zonder de wedstrijd dood te fluiten. Daardoor ontstonden er aan beide kanten vrije trappen op kansrijke plekken, maar het was typerend dat noch de vrije trappen, noch de corners doelpunten opleverden. De beste kansen waren nog voor Vrone in de 37e minuut “net naast“ en voor Federico Paloni die in de 43e minuut op de lat schoot.

De in de rust doorgevoerde wissels pakten in de loop van de 2e helft goed uit. Met op papier nu 2 aanvallers, Fedrico Paloni en Dennis Wagenaar, die beiden ook in deze wedstrijd veel energie in de strijd gooiden en veelvuldig diepgaande middenvelders en backs Nick van Heumen en Martijn Korver, werd de druk op de defensie van Vrone verder opgevoerd. Uiteindelijk werd de wedstrijd tussen de 65e en 68e minuut beslist. De opkomende Nick van Heumen leek zich vast te lopen in de 16, maar gaf op het juiste moment een prima assist aan Federico Paloni die de score opende. Drie minuten later stelde dezelfde Federico Paloni Luke Dekker in staat om met een bekeken laatste tikje de 2-0 op het scorebord te laten oplichten. Diep in blessuretijd deed Vrone via Tim Heiblom nog wel wat terug, maar dat doelpunt kwam gelukkig veel te laat om het nog spannend te maken. Het zal geen verbazing wekken dat het aanwijzen van de “man of the match“ deze keer niet al te moeilijk was. Met een doelpunt en een assist viel de eer, net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Kolping Boys, toe aan Federico Paloni.

Sporting Andijk leed dit weekend de eerste nederlaag en wel thuis tegen Kolping Boys, 0-1. Maar met nog 6 wedstrijden te gaan en 11 punten voorsprong op DZS en 12 op SVW’27 lijkt dat gat te groot om niet uit te gaan van een kampioenschap aan het einde van dit seizoen voor de promovendus uit Andijk. De thuiswedstrijd van de Groen Zwarten op zaterdag 20 april a.s. tegen DZS zou wel eens beslissend kunnen zijn voor de 2e plek, ervan uitgaande dat zowel DZS als SVW’27 de komende wedstrijden weinig punten verspelen. Maar DZS heeft ook nog een uitwedstrijd tegen Sporting Andijk op het programma staan, die dan hopelijk zijn sportieve plicht nakomt, mochten zij op dat moment al kampioen zijn.

Eerst maar de komende uitwedstrijd op zaterdag 13 april a.s. om 14.00 (!) uur tegen de Meteoor tot een goed einde brengen.