De Meteoor-SVW'27 - 3-2.

14 april 2024 14:15

Met nederlagen bij De Volewijckers en De Meteoor is het wel duidelijk dat Amsterdam-Noord SVW’27 niet goed gezind is. Wellicht spelen de uitstekende kunstgrasvelden van beide verenigingen een rol. Op dergelijke velden komen handige en technisch vaardige (zaal)voetballers beter tot hun recht dan op ouderwets gras.

Het begin van de wedstrijd was kenmerkend voor de rest van de bijzonder zonnige zaterdagmiddag. Al in de eerste minuut moest invaller doelman Lando Sterrenberg, die net weer was hersteld van een lange blessureperiode, met een redding de 0 houden. Invaller, omdat Jesse Bellekom tijdens de warming up geblesseerd raakte aan zijn rug. Een minuut later maakte Federico Paloni, na een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant, waarschijnlijk het snelste doelpunt uit zijn carrière, wat de 1-0 betekende. Lang kon SVW’27 niet genieten van deze voorsprong, want al in de 11e minuut zorgde rechtsback Don Goos met een fraaie boogbal over de kansloze Lando Sterrenberg voor de 1-1. Daarna volgde een sterke periode van De Meteoor, met uitblinkers Tobias Kooij en Stefan Smal, die op hoog amateurniveau heeft gevoetbald, wat ook duidelijk merkbaar was. Tot vlak voor de rust waren de meeste kansen voor De Meteoor. Zo moest Tim Kramer in de 25e minuut de bal van de doellijn halen om een 2-1 achterstand te voorkomen. Dezelfde Tim Kramer zorgde vlak voor rust met een geplaatste schuiver in de hoek voor een 2-1 voorsprong voor de Groen-Zwarten, wat ook de ruststand leek te zijn, ware het niet dat in de laatste seconden van de eerste helft Stefan Smal zorgde voor een 2-2 ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Waar de middenvelders van SVW’27 de week ervoor in de tweede helft tegen Vrone zorgden voor een veldoverwicht, lukte dat nu niet. Omdat spits Dennis Wagenaar eigenlijk niets had in te brengen tegen een prima verdedigingsduo van De Meteoor en Federico Paloni helaas in de 70e minuut geblesseerd uitviel, waren er weinig kansen voor SVW’27 om nog met 3 punten naar huis te gaan. Dat werden er uiteindelijk helaas nul, doordat invaller Luca Bruijnesteijn in de 75e minuut bij de 2e paal vrij kon inkoppen, wat de uiteindelijke 3-2 eindstand tot gevolg had. Eigenlijk wel een verdiende overwinning van De Meteoor, dat eerder dit seizoen ook thuis wist te winnen van DZS.

Met nog 5 wedstrijden te gaan een voor de uiteindelijke 2e plaats kostbaar puntverlies. Volgende week zaterdag om 14.30 uur de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen DZS. Mocht SVW’27 die wedstrijd winnen, dan kan Sporting Andijk diezelfde middag thuis met een overwinning tegen Vrone officieel kampioen worden. Met dan nog 4 wedstrijden te gaan is het gat met nummer 2 DZS dan namelijk 14 punten. DZS heeft ook nog een uitwedstrijd tegen Sporting Andijk op het programma staan, die dan hopelijk zijn sportieve plicht nakomt, als dank voor onze (hopelijke) overwinning op DZS op zaterdag 20 april a.s.