SVW'27-DZS - 1-1.

21 april 2024 14:15

Een wedstrijd waarbij de belangen groot waren, namelijk een mogelijke aanval van SVW’27 op de 2e plek van DZS, belangrijk voor de nacompetitie. Soms vallen wedstrijden waarbij de belangen groot zijn tegen, maar dat was nu niet het geval. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Michael Buffing werd het een boeiende wedstrijd, waarbij beide partijen uiteindelijk vrede konden hebben met de 1-1 eindstand, ondanks het feit dat SVW’27 daar niet zoveel mee opschoot. Het gat met DZS blijft hierdoor namelijk nog steeds 4 punten.

SVW’27 nam op een, ondanks de vele regen, prima grasmat direct het initiatief, al leidde dat nog niet tot echte kansen. Met 4 punten voorsprong op de ranglijst hoefde DZS niet zo nodig, maar met enkele technisch vaardige spelers op het middenveld, als Barry Huijbregts, Donny Gerver en Brian Melis en de snelle linksbuiten Daan Wichart en lepe spits Roy Stravers, blijft het altijd oppassen. Op een moment dat DZS nog geen enkele kans had gehad, ging het in de 22e minuut dan ook mis voor SVW’27. Een goede actie van Daan Wichart op links met een geplaatste voorzet was voor Roy Stravers voldoende om met een kopbal voor de 0-1 te zorgen. Pas in de 39e minuut kwam een volgende kans voor DZS, die echter uitstekend met de voet werd gepareerd door keeper Lando Sterrenburg. Zijn vader had op de tribune de bloemen voor de komende “man of the match “ al zien liggen en voor hem was het toen al duidelijk wie dat zou moeten worden. Die ene redding was daarvoor nog niet voldoende, maar Lando verrichte tijdens het verdere verloop van de wedstrijd nog enkele belangrijke reddingen, zodat hij na afloop de bloemen en bubbels terecht in ontvangst kon nemen. Vlak voor rust zorgden de Groen-Zwarten voor een echt slotoffensief, wat de defensie van DZS aan het wankelen bracht. In de 42e minuut leverde dat net geen doelpunt op, maar wel een corner waaruit Melvin Vink met een kopbal net niet wist te scoren. In de 44e minuut lukte dat wel bij Jim Simonis, die met een geplaatste bal van buiten de 16 DZS-keeper Bram Wichart kansloos liet: 1-1, wat tevens de ruststand was.

Diezelfde Jim Simonis kwam overigens in de 59e minuut van de 2e helft goed weg, na een naar het zich liet aanzien forse overtreding op Donny Gerver, vlak voor beide dugouts, wat bij de bank van DZS een hoop commotie opleverde. De volgens velen verwachtte rode kaart bleef uit en er werd zelfs geen geel gegeven. Scheidsrechter Michael Buffing beoordeelde dit toch echt, mogelijk terecht, als het eerst spelen van de bal, waarna helaas de tegenstander ook werd meegenomen.

In de 2e helft ging SVW’27, met de mede door de gelijkmaker vlak voor rust opgedane energie en optimisme, goed van start met goed combinatievoetbal. Daaruit kwamen ook enkele goede kansen, maar het ontbreken van een echte spits als Joeri Kloosterboer (geblesseerd) of Marlon Borneman (dit seizoen niet speelgerechtigd voor de A-categorie), met alle respect overigens voor de prima andere aanvallers van SVW’27, wreekt zich in dit soort wedstrijden wel. Vlak voor tijd leek DZS er nog met de volle buit vandoor te gaan, maar Nick van Heumen wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog van de doellijn weg te werken. Dit soort wedstrijden, die alle spelers veel energie kosten, zorgen tegen het einde vaak voor vermoeidheid, waarbij de ruimtes groter worden en er in de slotfase toch nog vaak gescoord wordt. Dat gebeurde nu, zelfs na een hectische slotfase, niet, waardoor de bij de rust al bereikte 1-1 stand ook de eindstand werd.

Met nog 4 wedstrijden te gaan, belooft het voor de 2e en 3e plek nog spannend te worden. Komende zaterdag geen programma, maar zaterdag 4 mei a.s. enkele belangrijke wedstrijden: OFC-SVW’27, DZS-Blauw Wit Wormerveer en Kolping Boys-ZVC’22.