Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Sterker SVW'27 verliest opnieuw..

14 december 2015 21:15

Heerhugowaard – Voor SVW'27 lijken uitwedstrijden haast een obsessie te worden. Ook tegen Uitgeest werd weer verloren, ondanks dat men veruit het grootste deel van de wedstrijd een overwicht had.

De groen-zwarten kregen ook meer kansen dan Uitgeest, maar in de slotfase moest men het antwoord schuldig blijven op een droge knal van Wouter uit den Bogaard, die voor zijn ploeg matchwinnaar werd (1-0).

Het is haast niet te geloven. Een ploeg die thuis nog geen wedstrijd heeft verloren en in uitwedstrijden nog geen punt heeft gehaald. Hopelijk zal deze nederlaag niet lang nawerken, want komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Stormvogels op het programma.

Een mooie gelegenheid voor het team van Kenneth Goudmijn om dan eindelijk eens wel de punten binnen te halen. SVW begon de wedstrijd voortvarend. Men hield goed druk en Uitgeest kon zich alleen maar beperken tot verdedigen. Kansjes kwamen er ook. In de 12e minuut schoot Regillio de Mees uit een vrije trap maar net naast.

Twee minuten later schermde Sander Willemse de bal goed af om vervolgens terug te leggen op de inkomende Joost Groenveld, maar deze schoot net over. Ook in de 17e minuut was SVW gevaarlijk, toen Nordin Ourhris op avontuur ging. Hij kwam heel ver, maar toen hij beslissend uit wilde halen werd het schot nog net geblokt door verdediger Stan Vrouwe.

Pas in de 25e minuut slaagde Uitgeest erin om wat terug te doen. Lester Half schoot hard in, maar de redding van Dion Bleeker was prima. SVW bleef echter de veel betere ploeg en het wachten was in feite op een doelpunt. Regillio de Mees was er in de 37e minuut dichtbij, toen hij na een indrukwekkende solo hard inschoot, maar doelman Sven Koning verwerkte de bal met een katachtige reactie tot hoekschop. Even later soleerde ook Nordin Ourhris door de Uitgesst-verdediging, maar zijn eindpass was te onzuiver.

Ook in de tweede helft nam SVW meteen het initiatief. Al na drie minuten had Aram Hakopov de score moeten openen. Hij ging alleen op doelman Sven Koning af, maar knalde tegen hem op. Na een kwartier was het echter gedaan met het overwicht van SVW. Uitgeest kwam er nu meer uit, zonder echter gevaarlijk te worden in het strafschopgebied.

In de 62e minuut kwam SVW wel goed weg toen Sander van den Helder uit een hoekschop op de lat kopte. De groen-zwarten hadden vervolgens pech, dat scheidsrechter Verbij in de 65e minuut niet de voordeelregel toepaste na een overtreding op Sander Willemse. Nu ging een goede kans van Regillio de Mees verloren.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, ware het niet dat in de 84e minuut Wouter uit den Bogaard de hem toegestane ruimte optimaal benutte en de bal onhoudbaar voor Dion Bleeker in de touwen kogelde (1-0).

In de slotfase hield doelman Sven Koning zijn team op de been middels fantastische reddingen na harde schoten van Sander Willemse in de 89e en 91e minuut.

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen Stormvogels, aanvang 14.00 uur.