Nieuwjaarswedstrijd 2016

8 januari 2016 19:45

Dat was smullen geblazen afgelopen zondagmiddag. Zoals gebruikelijk speelde oud 1e elftal spelers de nieuwjaarswedstrijd tegen de huidige selectie met veel spelers uit het 2e elftal.

Twee keer dertig minuten met onbeperkt wisselen was de afspraak. Onder de muziek van “koning voetbal”, verzorgd door speaker Roel Appers, betraden zeventien “oudjes” en vierentwintig spelers van de huidige selectie het veld.

De veteranen, (nou veteranen… Marcel de Wit, Rick de Goede, Rick Westra en Robin Zand spelen nog) hadden het nog niet verleerd. Voor de pauze maakten zij de dienst uit.

Coryfeeen als Ronald Molenaar (46 jaar), Benno Groot, Marco Pachon, Paul Snoek en Onno Catshoek deden van zich spreken. Met een grote inzet en fysiek veel sterker dan de huidige selectie kwamen zij voor rust op een 2-0 voorsprong. Doelpuntenmaker van beide treffers was Jordy Tiktak die met de spelers van weleer mee mocht spelen.

Na de rust gaf een ander beeld. De huidige selectie was sterker en dwong “de oudjes” ver terug op eigen helft. De conditie ging een rol spelen. Ferdinand Hofland (voor de rust bewaakte Richard Commandeur het aluminium hekwerk) ranselde de ene bal na de andere uit zijn doel.

Er waren ook uitvallen van Niels Lubach en Rick Westra, dat resulteerde in een onverwachte 3-0 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd waren er diverse scrimmages in het strafschopgebied van de “oudjes”, maar met behulp van Ivar Roselaar, Bart Schouten, Tom Hes en Bart Veldhuisen wist de goalie de nul te houden.

Een leuk potje voetbal dat de moeite waard was om te zien en die onder leiding van Oscar de Hoog geen blessures kende.