SVW'27 laat punten aan ZAP.

26 januari 2016 7:15

De ploeg van Kenneth Goudmijn heeft zichzelf behoorlijk in de voet geschoten door in de cruciale thuiswedstrijd tegen ZAP uit Breezand de winst aan de bezoekers (3-5) te laten.

Niet dat SVW’27 op sportpark De Kabel een kansloze wedstrijd speelde. Integendeel zelfs. Want vooral in de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij. Het bleek echter niet in staat om dat voordeel in winst te verzilveren. En daar deed het zichzelf opnieuw tekort mee.

Beide ploegen legden vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bogards een hoog tempo aan de dag. Met voor de thuisclub in de eerste tien minuten de beste kansen. Zo stond de paal een zeker lijkende goal in de weg. Even later hield doelman Dion Bleeker ZAP van het scoren af.

En juist in die fase bleek de verdediging de zwakke schakel bij SVW’27 en kwam ZAP, tegen de verhouding in, toch op 0-1. Nigel Wijdenbosch, na een blessure weer terug in de basis, leek een verdiende gelijkmaker op zijn schoen te hebben en werd een schot van Nordin Ourhris knap door ZAP goalie  Marcel van Veen verwerkt.

En vanuit het niets, na opnieuw niet alert optreden van de SVW’27 defensie, kwam ZAP zelfs op 0-2. Tim Kramer bracht met een fraaie treffer de thuisclub weer terug in de wedstrijd (1-2). Voor de rust scoorden ZAP en SVW’27 (strafschop Regillio de Mees) ieder nog ’n keer (2-3). Met deze tussenstand leek voor SVW’27 alles nog mogelijk.

De groenzwarte brigade kwam dan ook heel goed uit de kleedkamer en schiep zich door aantrekkelijk en technisch goed voetbal kans op kans. Een gelijkmaker leek dan ook slechts een kwestie van tijd. En opnieuw was de paal een grote sta in de weg en wist Wijdenbosch een weergaloze actie net niet in een goal om te zetten.

En zoals zo vaak waren het de bezoekers die wel doeltreffend met hun schaarse mogelijkheden wisten om te gaan (2-4). De Mees bracht middels opnieuw een goed benutte strafschop de stand op (3-4).  Nadat Goudmijn een paar verse krachten in zijn team had gebracht, bleef SVW’27 vooral voetballend de aanval zoeken. Dat leek in de 81ste minuut succes te hebben.

Een niet te missen kans op slechts ’n metertje van de doellijn werd echter knullig om zeep geholpen. In plaats van 4-4 was het een minuut later gedaan met SVW’27 toen ZAP met een snelle counter de stand op 3-5 bracht. In de slotfase kwam ZAP nog wel een paar keer heel goed weg, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Gezien het totale wedstrijdbeeld heeft de ploeg van trainer Goudmijn op detail verloren. En dat was, net als zovele malen eerder dit seizoen, niet nodig geweest. Voor aanstaande zondag 31 januari staat de uitwedstrijd tegen Zaanlandia op het programma.