Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Opnieuw verlies voor SVW'27.

2 februari 2016 19:15

Het begint helaas wat eentonig te worden.Opnieuw is SVW er in een uitwedstrijd niet in geslaagd ook maar een punt mee naar Heerhugowaard te nemen. In de wedstrijd tegen Zaanlandia in Zaandam werd het 3-0 voor de thuisploeg . Hoewel de Waarders in het veld absoluut niet de minderen waren.

De getergde ploeg van trainer Kenneth Goudmijn, van wie deze week bekend werd dat hij SVW na dit seizoen gaat verlaten,miste maar liefst 5 basisspelers. Met name in de achterhoede moest behoorlijk worden geimproviseerd.

Al moet direct worden gezegd dat dat deel van de ploeg zeker een voldoende haalde. Onder andere Jeroen Korver in het centrum was nauwelijks op een fout te betrappen.

Na een aarzelend begin en vooral wat aftasten was de eerste grote kans voor de Zaankanters In de 17e minuut verscheen Jordy Vrucht ineens alleen voor SVW-goali Dion Bleeker, die zich evenwel niet liet verrassen. In de rebound pegelde Bruce de Graaf net naast.

Enkele minuten later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Nordin Ouhris leed op eigen helft balverlies Hij achtervolgde zijn tegenstander tot in het eigen strafschopgebied en haalde hem toen onderuit. De toegekende strafschop werd door Murat Bozkurt feilloos ingeschoten 1-0.

Nadat met name Tim Appel enkele kleine kansjes namens SVW liet liggen veranderde de stand voor de rust niet meer. Al had Dion Bleeker en SVW niet te klagen dat bij slecht uitverdedigen de tegenstander het vizier niet op scherp had staan.

In de tweede helf ging SVW direct op jacht naar de gelijkmaker.Ze waren zo'n 20 minuten heer en meester en de gelijkmaker kon eigenlijk niet uiblijven. Dat bleef hij wel . Al was Nigel Wijdenbosch er wel erg dicht bij maar de goed keepende Terry Bosma hield zijn doel schoon.

Het doek viel voor SVW eigenlijk in de 72ste minuut. . Bij een counter van de Zaankanters kwam de 17 jarige Reino Kok in een uitstekende positie te staan en hij rondde simpel af. Je zag daarna dat het geloof in een goed resultaat bij SVW weg was.

Er waren dragende spelers die ongewone fouten maakten en dat was te veel voor het jeugdige team. Dat na de gebruikelijke wissels in de tweede helft en de negatieve stand nog meer risico wordt genomen is ook een bekend verschijnsel . Dat dit tot nog een doelpunt leidde was slechts belangrijk voor de statistieken.

De uiterst sportieve wedstrijd werd door scheidsrechter Evers prima geleid.

Zondag a.s. is er een inhaal- en bekerprogramma. Op 14 en 21 februari speelt SVW gesponsord door DIBO Cleaning Systems twee thuiswedstrijden tegen respectivelijk Spirit en Kolping Boys