Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Verdiende overwinning SVW'27 op Spirit (2-0)

16 februari 2016 19:30

In de thuiswedstrijd tegen Spirit is het SVW gelukt om de punten in huis te houden. Na een matige eerste helft,waarin beide ploegen nauwelijks kansen wisten te creeren, tapte de thuisploeg in het tweede deel van de wedstrijd uit een ander vaatje. Direct na de pauze werd het 1-0 en drie minuten voor het verstrijken van de officieele speeltijd werd de winst over de streep getrokken na een tweede goal.

Als SVW ook volgend seizoen in de tweede klasse wil spelen, dan heeft het nog wel een paar puntjes nodig. Dat geldt eigenlijk ook voor de tegenstander uit Hoogkarspel, zij het in iets mindere mate. Aan het angstige spel was duidelijk te merken dat verliezen grote gevolgen kan hebben.

Er werd weinig risico genomen en vooral bij SVW lag zeer nadrukkelijk het accent op de verdediging. Die stond heel goed en zij gunden de bezoekers slechts een paar kleine mogelijkheden. Bram van Wetering moest al na vijf minuten geblesseerd van het veld nadat hij net was hersteld van een vorige blessure.

Zijn vervanger Joost Groenveld, die ook net was hersteld kon de wedstrijd wel geheel afmaken en hij deed dat met verve. Vermeldenswaard uit de eerste helft zijn een goed schot van Regilio de Mees wat net naast ging. Ook aan de ande kant belandde een afstandsschot van Spirit net naast het doel van Dion Bleeker.

Het strijdplan in de tweede helft was duidelijk anders. SVW trok massaal ten aanval . Dat resulteerde direct in een corner. Uit de daarop volgende scrimmage was het Christiaan Schoenmaker die de 1-0 op het scorebord zette. Alles was er op gericht om Spirit direct de genadeklap toe te dienen. Hoewel er toen enkele fraaie aanvallen op de gladde grasmat werden gelegd, bleven de bezoekers op de been.

In de 62ste minuut was het voor de Groen-Zwarten echt billen knijpen. Keeper Dion Bleeker kon nog net een intikker van de gewiekste Patrick Oud tot corner tikken. De kopbal die hier uit voortkwam stopte hij vervolgens op de lijn. Spirit probeerde het met twee verse krachten het tij te keren.

Bij SVW mochten ook Aram Hakapov en Glenn Schipper nog even opdraven. Dit ging ten kostte van Christiaan Schoenmaker en de licht geblesseerde Jeroen Korver. In de 87ste minuut ging men op "De Kabel" helemaal uit zijn dak toen Regilio de Mees een fraaie actie met een geplaatst schot afrondde. Een mooi resultaat als beloning voor een hardwerkend collectief

De wedstrijdbal was beschikbaar gesteld door Jos Kamp. Komende zondag speelt SVW. gesponsord door DIBO Cleaning Systems wederom thuis om 14.00. Dan zijn de buren van Kolping Boys de tegenstanders.