SVW'27 laat punten liggen tegen Alkmaarsche Boys.

7 maart 2016 10:30

In een saaie en slappe eerste helft kwam Alkmaarse Boys terecht op een 1-0 voorsprong. Maar in een enerverende tweede helft liet het bezoekende SVW'27 geen spaan heel van de gerenommeerde namen die Alkmaarse Boys herbergt. Het schortte SVW wederom aan het benutten van de kansen.

De twee degradatiekandidaten begonnen voorzichtig. De thuiswedstrijd was dan wel door SVW gewonnen, maar toen hadden de Alkmaarders het terechte excuus dat zij 3 a 4 basisspelers misten. En binnen dat team zeker niet de minsten. Met die wetenschap en dat "De Boys" slechts 3 punten onder SVW stonden zou angst vooraf van Heerhugowaardse zijde terecht zijn. SVW nam daarentegen wel 6 puntjes mee uit de laatste twee wedstrijden.

De eerste helft kenmerkte door twee ploegen die beiden niet echt durfden en vele foutieve passes. In de 13e minuut ging een vrije trap van De Boys maar net over. In de 17e minuut accenteerde Tom Hofkamp het lichte overwicht van de Alkmaarders door een goede kans net naast het doel te schieten. Slechts 10 minuten later was het 1-0. Een vrije trap even buiten het strafschopgebied is een kolfje naar de hand van Tom Hofkamp. Als je dan ook nog zo de "muur" zet als SVW, dan vraag je om problemen. Inmiddels hadden bij SVW zowel Tim Kramer als Joost Groenveld geel gezien. Met name Kramer die Hofkamp in zijn zak had, absoluut onterecht. Een royale kans voor de uitstekend spelende Jeroen Korver zorgde voor een 1-0 ruststand.

In de tweede helft maakte SVW volledig de dienst uit. De enige kracht die de Alkmaarders daar tegenover stelde was fysiek en helaas richting de scheidsrechter met het mondje. Het kwam ze duur te staan. Luttele minuten na de rust toonde Nigel Wijdenboch zijn groeiende vorm door strak in de korte hoek te schieten. Doelman Hugo van der Sluis was ter plekke. In de twaalfde minuut gaf Regilio de Mees een fraaie voorzet op de altijd hardwerkende Christiaan Schoenmaker. Die miste jammerlijk. De enige echte kans na de rust had De Boys met een omhaal van Steef van Wort waar Dion Bleeker nog even aan de bak moest. Verder zat de fysiek heel sterke spits in de zak bij Sander Willemse. Na een fraaie SVW aanval ingeleid door de steeds vaster spelende Arian Etadaly scoorde Jordy Cretier de 1-1.

Uiteraard vonden in de tweede helft nog een paar wissels plaats. Een van hen, de onberekenbare Aram Hakopov werd alleen de diepte ingestuurd. Besluiteloos schoot hij tegen de keeper aan. Dezelfde speler was even daarna doelwit van de Alkmaarder Vinnie van de Berg. Zijn actie werd door de af en toe warrige leidsman terecht met rood bestraft. De ook ingevallen Leon Ayal kreeg namens SVW ook nog een beste kans, daarvoor in de gelegenheid gesteld door Bas Fernee. Ook hij kon de stand niet meer wijzigen. Het was voor de Alkmaarders zuur dat de net herstelde Tom Hofkamp in de slotminuten ook nog werd weggestuurd. Hij kreeg geel, bleef mekkeren, waar de scheidsrecher niet van was gediend en mocht derhalve iets eerder gaan douchen.

Komende zondag kijken we allen uit naar het treffen van het door DiBo Cleaning Service gesponsorde SVW'27 tegen buurman LSVV uit Langedijk . De met live-muziek ondersteunde happening begint om 14.00 uur op "De Kabel".