SVW'27 verliest van beter LSVV

13 maart 2016 19:15

SVW'27 was niet opgewassen tegen een degelijk spelend LSVV, dat dan ook terecht met 0-2 aan het langste eind trok. Behoudens het eerste en laatste kwartier na rust, was LSVV duidelijk de bovenliggende partij en won dan ook verdiend deze streekderby.

LSVV opende sterk en probeerde in een hoog tempo de SVW-verdediging al in een vroeg stadium in verlegenheid te brengen. Men speelde met veel inzet en dat leverde uiteindelijk in de 21e minuut de openingstreffer op. Na mistasten van de SVW-defensie, scoorde Rob ter Burg van dichtbij (0-1). SVW werkte erg hard om te proberen het initiatief te pakken, maar slaagde hier niet in.

In de 28e minuut waren de groen-zwarten desondanks dichtbij de gelijk-maker. Uit een prachtige pass van Joost Groenveld, nam Bas Fernee de bal meteen op z’n slof, maar zag tot zijn ontzetting en die van zijn teamgenoten de bal op de kruising spatten. SVW putte hier wel positieve energie uit en kwam wat meer aan aanvallen toe. De hechte LSVV-verdediging gaf echter geen krimp en gaf nauwelijks kansen weg. In de 43e minuut zette LSVV een schitterende aanval op. Uiteindelijk kwam de bal via Maik Iseger bij Gert-Jan Molenaar, deze knalde hard in maar zag tevens Dion Bleeker een voortreffelijke redding verrichten. Twee minuten later schoot Jacco Paauw namens LSVV rakelings naast.

In de tweede helft pakte SVW meteen het initiatief. Het leverde enkele hachelijke situaties op voor het LSVV doel, maar alleen Christian Schoenmaker zag kans om uit te halen, maar zijn schot ging in de 55e minuut rakelings naast. Na een kwartier was het gedaan met het overwicht en kon LVV de voorsprong rustig uitverdedigen. Dion Bleeker onderscheidde zich in de 63e minuut, door de door Danny Konijn hard ingeschoten bal fantastisch uit de hoek te ranselen. Maar ook hij was kansloos toen in de 75e minuut Danny Konijn ongehinderd kon oprukken en de bal akelig zuiver in de uiterste hoek schoot (0-2). Hierna perste SVW er nog een slotoffensief uit, waar ook enkele kansen uit ontstonden. In de 76e minuut schoot Jordy Cretier maar net over.

De mooiste actie kwam in de 84e minuut toen uit een pass van Regillio de Mees invaller Nordin Ourhris schitterend in kopte, maar LSVV-doelman Dave Stet een even schitterende redding verrichtte. Even later ging de bal na een vrije trap van Nordin Ourhris rakelings naast. De eer had gered kunnen worden door de andere invaller Jalel Benahmed. In de 87e minuut ging hij alleen op Dave Stet af, maar de bal stuitte tegen zijn arm hetgeen de goed leidende scheidsrechter Bult niet was ontgaan.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Chez Frans Lunchroom.

Zondag a.s. speelt SVW'27 de uitermate belangrijke uit-wedstrijd tegen De Kennemers, aanvang 14.00 uur.