SVW'27 pakt laatste "strohalm".

3 april 2016 20:15

Het is SVW'27 gelukt om aansluiting te houden met de onderin bivakkerende ploegen. Middels een moeizame maar verdiende overwinning op het eveneens laaggeplaatste Den Helder. Een mooi doelpunt van Bas Fernee na een uitstekende aanval in de eerste helft was de basis. Een bekeken goal na een prima steekpass, afgerond door Regilio de Mees zorgde voor de 2-0 einduitslag.

Het begon allemaal een beetje kneuterig. Het leek wel of de Groen Zwarten stijf stonden van de zenuwen in de beginfase. Slechte passes en verkeerd terug spelen. Het had na 10 minuten zomaar 0-2 voor de bezoekers kunnen staan. Voor alles wat SVW'27 is, kwam het zover gelukkg niet. Het werd anders in de 15e minuut. Na een aanval over vele schijven was het middenvelder Bas Fernee die met een geplaatst schot afrondde.

De teams waren echt aan elkaar gewaagd en het spel golfde snel heen en weer. In de 26ste minuut speelde SVW-doelman Dion Bleeker een bal pardoes voor de benen van een tegenstander. Hij moest alle zeilen bijzetten om zijn fout te herstellen. Enkele minuten later pegelde Regilio de Mees de bal uit een afgeslagen corner in het zijnet.

Bij een volgende corner was het de weer herstelde Tim Kramer die snoeihard recht in de handen van de Helderse doelman Maaten Kistenmacher kopte. Een afstandsschot van spelmaker Roy Huisman kon Bleeker ternauwernood over de lat tikken.

De tweede helft was slechts enkele minuten oud toen er bij Den Helder twee verse krachten het veld in werden gestuurd. Zij zorgden er voor dat er veel meer dreiging kwam. SVW'27 moest heel hard werken om overeind te blijven, maar met soms ook een beetje geluk bleef men op de been. Bleeker redde weer fraai bij een diagonaal schot en aan de andere kant stopte Kistenmacher een goed schot van de Mees.

Nog een keer herhaalde Bleeker zijn fout van de eerste helft door weer een bal zo maar in de voeten van de tegenstander te spelen, het bleef weer zonder gevolgen. Na ruim een half uur was het Regilio de Mees de aan alle onzekerheid een einde maakte. Hij beoordeelde een diepe bal op de juiste waarde en maakte alleen voor Kistenmacher geen fout.

Goudmijn had inmiddels Arian Etadalie ingebracht voor Christiaan Schoenmaker en na de 2e goal kwam verdediger Maarten Rippens in het veld voor aanvaller Aram Hakopov. De mannen uit de Noordkop kwamen die tweede goal evenwel niet meer te boven. Sterker nog,er waren achtereenvolgens goede kansen voor Nigel Wijdenbosch, Arjan Etadali en Regilio de Mees.

De rust ontbrak in de acties om de voorsprong uit te bouwen. De bekende scheidsrechter Jeroen Koene floot een uitstekende wedstrijd.

Volgende week zondag gaat SVW, gesponsord door DiBo Cleaning Systems op bezoek bij het hooggeplaatste Velsen.