Opnieuw verlies SVW'27 tegen Assendelft.

1 mei 2016 19:45

Opnieuw verlies SVW'27

Ook tegen koploper Assendelft is het SVW niet gelukt om een puntje te pakken. In de eerste helft waren de Zaankanters vrij dominant. Doch in de tweede helft bij een 3-0 voorsprong liet men de touwtjes wat vieren en kreeg SVW best een paar royale mogelijkheden. Slechts Sander Willemse wist met een lob te scoren en zodoende de uitslag van 3-1 op het bord te brengen.

Na ruim een kwartier keek SVW al tegen een 2-0 achterstand aan. Joey Schoolmeester zette na een snelle aanval zijn ploeg na acht minuten op 1-0. Jurrian van de Water herhaalde dat kunstje in de zeventiende minuut, door op vrijwel identieke wijze de 2-0 aan te tekenen.

Daarmee mochten de Groen-Zwarten eigenlijk nog geenszins klagen, daar het in de eerste twee minuten al zo geweest had kunnen zijn. Een kopbal van Sander Willemse en een goede actie van Bram van Wetering vanaf de rechterkant waren de enige wapenfeiten van SVW voor de rust. Eén van de gevaarlijkste mensen van Assendelft en maker van de eerste goal, moest nog voor de rust geblesseerd het veld verlaten.

Livinho Wijdenboch verving in de tweede helft Christian Schoenmaker bij SVW. Een goed schot van de gevaarlijke en snelle Ali el Ghazali belandde net naast de paal. Een omhaal van Van de Water werd goed gepakt door SVW-goali Dion Bleeker.

Tim Appel kwam Bas Fernee vervangen en Arian Etadali verving de geblesseerde Van Wetering. Knullig balverlies op het middenveld van SVW luidde de derde goal in. Mark de Vries was de gevierde man. Met nog een kwartier op de klok wist de weer in de spits spelende Sander Willemse met een lob de Waarders dichterbij te brengen.

Had Regilio de Mees met zo'n zelfde actie ook succes gehad dan hadden de laaste minuten nog spannend kunnen worden. Zijn bal belandde op het dak van het doel evenals een kopbal van de verder onzichtbare Jordy Cretier.

Assendelft liet ook nog een dot van een kans liggen. Het slotaccoord was evenwel voor SVW. Uit een mooie voorzet van de Mees, dook Appel de bal net naast het doel.

Zondag 8 mei a.s. gaat SVW'27, gesponsord door DiBo Cleaning Systems, op bezoek bij West-Frisia in Enkhuizen.