SVW 3 pakt kampioenschap

1 mei 2016 20:45

Er werden zondag 2 belangrijke wedstrijden gespeeld op het hoofdveld. Zowel het 3e als het 5e konden het kampioenschap veroveren en beide teams slaagden onder grote publieke belangstelling in deze missie.

Als eerste moest het 5e aantreden tegen VIOS W 4. Het ervaren team van coach en (soms ook nog) speler Pieter Jan Bot leidt al vanaf het begin van de competitie souverein in de 7e klasse 04 en tegen laagvlieger VIOS W 4 konden de beslissende punten worden binnengehaald. Vanaf het begin was duidelijk dat dit geen probleem zou zijn en al voor 12 uur kon na een 5-1 overwinning het feest beginnen op het SVW-plein.

Het 3e had een zwaardere tegenstander want de enige overgebleven concurrent De Rijp 2 was de tegenstander. De eerste 20 minuten had het 3e het dan ook nog lastig. Na een paar tactische aanwijzingen van coach Siem Bloothoofd begon het echter te lopen en kwamen de kansen.

Twee van deze kansen werden er benut zodat de rust aanbrak met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft drong De Rijp nog aan maar zonder een kans te krijgen. Het 3e kreeg wel een aantal grote kansen maar deze werden gemist. De overwinning kwam niet meer in gevaar en even voor 2 uur kon ook het feest voor het 3e beginnen.