Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 krijgt geen loon naar werken tegen West-Frisia.

8 mei 2016 19:45

Er rest SVW'27 nog een kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Na de wedstrijden van zondag staan er drie ploegen gelijk op de onderste plek. Naast SVW'27 zijn dat Spirit'30 en Den Helder. Het blijft in die tweede klasse zo spannend tot het einde aan toe.

In de wedstrijd tegen West-Frisia heeft SVW'27 heel hard gewerkt, zonder daarvoor de beloning te krijgen wat ze verdienden. De eindstand van 2-1 stond al bij de rust op het scorebord, nadat eerst SVW'27 een voorsprong had genomen.

Reeds in de 6e minuut kwam SVW'27 al op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf de rechterkant, was het Christiaan Schoenmaker die het beslissende tikje gaf. Enkele minuten later liet West-Frisia een grote kans op de gelijkmaker liggen. Het bleek slechts uitstel van executie te zijn.

In de 12e minuut liet Ferdie Zwiep aan Tim Kramer zijn hielen zien en met medewerking van een twijfelende SVW-keeper schoot hij fraai binnen. Bij SVW waren het Joost Groenveld en Tim Appel die de ploeg weer op voorsprong konden zetten, maar het was het steeds net niet.

Een West- Frisia aanval belandde op de paal. Even later scoorden de Enkhuizenaren evenwel schitterend. Een haarscherpe voorzet van Zwiep werd door Sonny Pronk uitstekend verzilverd.

Na de rust kreeg SVW wel meer overwicht en enkele kleine kansjes, maar ook nu bleken de echte afmakers niet aan Heerhugowaardse zijde te voetballen. Een vrije trap van Regilio de Mees ging hoog over en een schot van Joost Groenveld naast het doel. Ook moest Paul Kok nog een keer gestrekt naar de hoek om een schot van De Mees onschadelijk te maken.

Aan de overzijde belandde de bal na een goede West- Frisia aanval net naast het doel en bij een corner redde De Mees op de doellijn. Groenveld en Van Wetering oogden beiden licht aangeslagen en werden in het laatste kwartier vervangen door Bram Barhorst en Aram Hakopov. Barhorst kreeg bij zijn eerste actie direct geel, maar hij liet in het vervolg met een actie op snelheid de tegenstander even sidderen.

Ook Bas Fernee kwam nog even in de ploeg voor Schoenmaker, welke laatste zo ongeveer een marathon had afgelegd.

De boeiende wedstrijd was dus al voor de rust beslist en dat bied voor SVW weinig overlevingsperspectief. West-Frisia verzekerde zich door de zege van de derde periode en derhalve van nacompetitie

SVW'27 gesponsord door DiBo Cleaning Systems vecht op 2e Pinksterdag voor de laatste kans op nacompetitie. Stormvogels uit IJmuiden komt dan naar De Kabel. De aanvang is om 14.00 uur.