Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 pakt laatste strohalm..

16 mei 2016 20:30

Tegen Stormvogels greep SVW'27 zijn laatste kans, die moet leiden tot behoud van het tweede-klasserschap. Samen met Spirit en Den Helder deelde men de laatste plaats, maar doordat Spirit en Den Helder verloren degradeerden deze teams naar de 3e klasse. De groen-zwarten wonnen hun laatste wedstrijd van Stormvogels en kunnen zich dus (evenals vorig seizoen) gaan opmaken voor de na-competitie.

Het werd een enerverend duel op het kunstgras. Al in de 3e minuut verscheen de opgerukte Bram van Wetering oog in oog met Stormvogels-doelman Danny Adrichem, maar knalde de bal tegen hem op. Nog geen drie minuten later legde scheidsrechter Broers de bal op de stip, na het onderuithalen van Christian Schoenmaker.

Penaltyspecialist Regillio de Mees schoot de bal onberispelijk in (1-0). Hierna nam Stormvogels het initiatief en zette de nerveuze SVW-verdediging onder druk. De groen-zwarten hadden geen klagen dat in de 17e minuut Giano Bonam in vrije positie op de paal knalde.

In de 20e minuut had Tim Appel de kans om de marge te vergroten, na een verre ingooibal van Levinho Wijdenbosch, maar kon net niet bij de bal. Bastiaan Scholten wist namens Stormvogels in de 22e minuut wel het net te vinden, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De wedstrijd bleef boeien, zo haalde Tim Kramer in de 24e minuut keihard uit van grote afstand, maar zag de bal op de paal belanden. Stormvogels bleef dreigen en loerde op de gelijkmaker. Die kwam in de 37e minuut. Dion Bleeker wist het harde schot in eerste instantie nog te keren, maar in de rebound schoot Bastiaan Scholten wel raak (1-1).

Hierna hield Stormvogels het beste van het spel. Daarom was het ook des te verrassender, dat SVW op slag van rust toch weer de leiding nam. Uit een vrije trap van Joost Groenveld, kopte Bram van Wetering schitterend in (2-1).

Zeer onnodig lieten de groen-zwarten Stormvogels toch weer op gelijke hoogte komen, toen de door Joshua Jansen van grote afstand genomen vrije trap in de 51e minuut zo maar in het SVW-doel verdween (2-2). Twee minuten later zette Christian Schoenmaker zijn ploeg weer op voorsprong, toen hij optimaal gebruikt maakte van de ruimte en zeer koelbloedig doelman Danny Adrichem het nakijken gaf (3-2).

Stormvogels, die nog een kleine kans had op de na-competitie, gaf niet op en brak regelmatig gevaarlijk door. Na balverlies van Regillio de Mees kwam de bal bij spits  Bastiaan Scholten, die alleen voor Dion Bleeker geen fout maakte (3-3). De groen-zwarten toonden opnieuw veerkracht en zagen toch weer kans om aan de leiding te komen.

Door een groot misverstand tussen doelman Danny Adrichem en Dennis Verwer, kwam de bal bij Bram van Wetering die het buitenkansje in dank aanvaardde (4-3). Hier bleef het bij, al kreeg SVW in de slotfase nog een aantal dotten van kansen om verder uit te lopen.

SVW zal door dit resultaat het tweedeklasserschap veilig moeten stellen door een goed resultaat in nacompetitie. We wensen het hele team en technische staf daarbij veel succes toe. De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door XYTO MEDIA, Middenweg 453A, Heerhugowaard.

TdV

Na-competitie:

SVW'27 1 - HSV 1 ( 22-05-2016 / 14:00 uur)

Alkmaarsche Boys wist met een 4-2 overwinning ook de na-competitie te halen ten koste van het nu rechtstreeks gedegradeerde FC Den Helder. Voor Marcel de Wit en Jeffrey Esser mogen zij het waarschijnlijk op gaan nemen tegen de Westfriezen uit Zwaag.

Ook Spirit'30 uit Hoogkarspel degradeert rechtstreeks uit de tweede klasse door een 0-1 verlies tegen FC Uitgeest. FC Uitgeest pakt hiermee een periode titel.

Komende zondag gaat de nacompetitie van start.

Bron: Walter Oliemans (NHD)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!