Pijnlijk bekerverlies van SVW'27 tegen Vrone.

29 augustus 2016 8:00

In de bekercompetitie leek SVW'27 moeiteloos af te gaan op de poulewinst. Immers tegen de vierdeklassers Dirkshorn (1-7) en Victoria O (8-0) behaalde men grote overwinningen. Vierdeklasser Vrone toonde zich echter van een heel andere kant en liet de groen-zwarten geen moment in hun spel komen. Het in voorgaande wedstrijden zo productieve SVW kwam geen moment in de wedstrijd en verloor uiteindelijk verdiend met 1-3.

Een te gemakkelijke opvatting aan het begin van de wedstrijd, brak de groen-zwarten behoorlijk op. Het fysiek sterke Vrone kon probleemloos de aanvallen van SVW ontregelen en de snelle spitsen Nick Leijen en Dennis Konijn waren zeer gevaarlijk in de counter. SVW had wel een groot veldoverwicht, maar het tempo lag te laag en de eindpass was veelal onzuiver. Geleidelijk aan zag Vrone in, dat er in Heerhugowaard wat te halen was en kwam een aantal malen met felle tegenstoten door. Uit een zo’n uitval knalde Dennis Konijn, na aangeven van Lex de Jong, in de 33e minuut koel raak (0-1). SVW kwam in de eerste helft niet verder dan een zacht schot van Tim Appel en een harde knal van Tim Kramer.

In de tweede helft kwam SVW wat beter uit de startblokken. In de 59e minuut werd de bal, na een harde pegel van Joost Groenveld, met moeite door doelman Luck van der Laan tot hoekschop verwerkt. Ook Bram Barhorst was dichtbij een treffer via een lob in de 65e minuut, met een uiterste krachtsinspanning kon van der Laan de bal nog uit zijn doel werken. Na een kwartier was het over met de dadendrang van SVW en zakte het tempo zienderogen. Inmiddels speelde Vrone met tien man, maar dit vormde geen belemmering voor het team uit St. Pancras om de voorsprong via Nick Leijen in de 71e minuut te vergroten (0-2). Vijf minuten later deed SVW wat terug, toen Geert Bruin de bal uit een vrije trap in de korte hoek knalde (1-2). SVW probeerde de gelijkmaker te forceren, daar men dan zeker was van de volgende bekerronde. Dit lukte niet, daar harde schoten van Joost Groenveld en Geert Bruin net naast en over gingen. Vrone deed het beter, daar Dennis Konijn in de laatste minuut zijn ploeg naar de 1-3 bekerwinst schoot.

Alleen als Vrone verliest van Victoria O, heeft SVW nog kans op de poulewinst. Dit is dan afhankelijk van het doelsaldo.

Zondag speelt SVW'27 zijn eerste competitiewedstrijd uit tegen Hercules Zaandam, aanvang 14.00 uur.