Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW'27 1 en HSV 1 houden elkaar in evenwicht...

19 september 2016 8:30

Koploper HSV en SVW bezorgden het publiek een leuke voetbalmiddag. Beide teams gingen volop in de aanval en dat zorgde voor een aantrekkelijk treffen. Al in de 3e minuut kwamen de groen-zwarten aan de leiding via een prima doelpunt van Christian Schoenmaker. Na de hervatting kwam HSV reeds na twee minuten op gelijke hoogte toen Max Dekker doelman Danny de Boer met een lob versloeg (1-1).

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen HSV-spits Tom Hafkamp oog in oog  kwam te staan met SVW-doelman Danny de Boer. Hij schoot hard in, maar Danny redde uitstekend. De volgende minuut deed SVW het beter, toen Christian Schoenmaker uitgekiend raak knalde (0-1).

Hierna ontspon zich een bijzonder aardige wedstrijd met SVW als  sterkste team. Toch eisten de snelle spitsen Max Dekker en Tom Hafkamp voortdurend de aandacht op van de SVW-verdediging. Men stond echter goed en daardoor kon men toch  vrij eenvoudig de 0-1 voorsprong vasthouden tot aan de rust.

In de tweede helft was het even anders. HSV zag al in de 47e minuut kans om de gelijkmaker te produceren. Max Dekker krulde de bal knap over Danny de Boer heen (1-1). Hierna werd het onrustig bij SVW. Het energieke HSV zette de groen-zwarten vast in het eigen strafschopgebied en creëerde enkele uitstekende kansen.

De mooiste kans kreeg men in de 58e minuut toen door balverlies bij SVW de bal bij Tom Hafkamp terechtkwam. Deze schoot pal voor het SVW-doel naast. Hierna herpakte SVW zich en ontspon zich wederom een boeiend voetbalgevecht. In de 59e minuut schoot Geert Bruin hard en zuiver in, maar zag tevens doelman Indy Klamer een magnifieke redding verrichten.

Aan de andere kant wist Cas Kaandorp in de 67e minuut bijna te scoren, maar Bram van Wetering haalde bal van de doellijn. Twee minuten later kreeg HSV middels Max Dekker een nieuwe kans, maar met een geweldige redding hield Danny de Boer zijn ploeg op de been. Het tweede deel van de tweede helft was weer helemaal voor SVW. Kansen kwamen er ook.

Eerst kopte Sven de Ruiter, na een pass van Geert Bruin, net over. Daarna probeerde Geert het in de 71e minuut met een geplaatst schot van afstand. Doelman Klamer tikte de bal knap over de kruising. Ook bij een hard schot van Sander Willemse kwam de Heiloose doelman als overwinnaar uit de strijd. Het bleef dus (1-1), een stand waar het publiek vrede mee had. Ze hadden genoten van een leuke pot voetbal.