SVW'27 1 nipte overwinning op Meervogels 1

26 september 2016 8:15

SVW'27 pakte zijn tweede thuiszege via een 1-0 overwinning op Meervogels. Net als vorige week zag het publiek weer een leuke wedstrijd doordat ook nu weer beide teams voor de aanval kozen. SVW'27 was sterker, maar liet een aantal goede mogelijkheden liggen. Het doelpunt van Christian Schoenmaker, tevens man of the match, was echter een beauty. Gezien het aantal kansen was de zege van de groen-zwarten volkomen verdiend.

In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde van alles, positief en negatief. Zo nam Christian Schoenmaker in de 12e minuut, na een voortreffelijke pass van Bas Fernee, de bal in een keer op z’n slof en schoot onhoudbaar voor doelman Mike Schroder de bal in de kruising (1-0).

Een goede opsteker voor het team, dat daarvoor nog niet in de buurt was geweest bij het doel van Meervogels. In de 20e minuut kreeg SVW een flinke domper te verwerken toen Geert Bruin de rode kaart kreeg en richting kleedkamer kon vertrekken. De groen-zwarten hadden het even moeilijk. Er moest het nodige omgezet worden en Meervogels liet zich  aanvallend meer gelden.

In de 27e minuut waren beide teams numeriek weer in evenwicht, toen ook Bram Schoon rood kreeg van de consequent fluitende scheidsrechter Kan. Hierna ontspon zich een boeiend duel, doordat beide teams vooruit wensten te spelen.

Pas in de laatste vijf minuten kreeg SVW nog twee kansen om de score te verdubbelen. Eerst zette Christian Schoenmaker in de 40e minuut via een goede pass Aram Hakopov alleen voor doelman Mike Schroder, maar in een ultieme poging slaagde verdediger Tim Gast erin om Aram de bal nog te ontfutselen.

De kans voor Bram Barhorst in de 45e minuut was nog fraaier, maar alleen voor Schroder schoot hij naast. Ook in de tweede helft was SVW sterker, maar moest wel oppassen voor de snelle spitsen Rens v.d. Eng en Stan Kaandorp. In de counter waren deze spelers behoorlijk gevaarlijk. Uit één zo’n counter schoot Tom Adrichem in de 55e minuut hard in, maar Danny de Boer redde magnifiek.

In de 70e minuut kreeg Aram Hakopov het weer eens op z’n heupen. Door het misleiden van twee tegenstanders manoeuvreerde hij zichzelf in een kansrijke positie. Vervolgens schoot hij hard in, doelman Mike Schroder kreeg de bal niet voldoende onder controle, waarna Bram van Wetering de bal alsnog intikte. Helaas voor SVW keurde scheidsrechter Kan de treffer af wegens buitenspel.

Ook een knappe aanval van de groen-zwarten in de 77e minuut had een beter lot verdiend. Aram Hakopov zette de aanval op en passte op Bas Fernee, die onmiddellijk een goede voorzet terug gaf op Aram, maar deze schoot rakelings over.

De verdediging van SVW verdient een extra pluim, want na drie tegentreffers in de eerste wedstrijd, twee treffers in de tweede en één in de derde, slaagde men er nu in om de nul vast te houden.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door juwelier Sjaak Knijn. Zondag speelt SVW uit tegen Limmen, aanvang 14.00 uur.