SVW'27 met een goed gevoel de winterstop in!

11 december 2016 21:45

Na een verdiende 2-4 overwinning bij OSV gaat het eerste elftal op een 4e plek de winterstop in. Het gat met nummer 1 HSV is op dit moment nog te groot (HSV 32 punten, met nog 1 inhaalwedstrijd tegoed en SVW 24 punten ), maar de verschillen met de nummers 2 en 3, Beemster en Vitesse ‘22, zijn te verwaarlozen.

De monsterzege op De Rijp met 9-0 was voor Patrick van der Fits een goede reden om een oude “tegeltjeswijsheid” van stal te halen, “never change a winning team“. De basis elf was dus exact gelijk aan die van de start van vorige week.

Al in de eerste minuut had SVW op een voorsprong kunnen komen toen Aram Hakopov op de paal schoot (een actie die Geert Bruin in de 1e minuut van de tweede helft overigens herhaalde). Na 15 minuten kwam OSV door een doelpunt van de 38 (!) jarige Aytekin Demirta, na slecht wegwerken van een corner, op een 1-0 voorsprong. In de 20e minuut herstelde Geert Bruin met een vreemde stuiterbal (het voordeel van kunstgras) de schade, 1-1. In de 30e minuut kwam OSV, wederom na matig verdedigen, door Mitchell Bijvoet verrassend op een 2-1 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

De in de rust doorgevoerde wijzigingen in de defensie van SVW pakten goed uit: SVW gaf weinig meer weg en door een hoger tempo van de jonge en fitte ploeg werd OSV bij vlagen met goede combinaties weggespeeld. Na een gemiste kans van Jur Bruin in de 4e minuut, die alleen voor de keeper kwam, zorgde Tim Appel in de 8e minuut voor de gelijkmaker, 2-2. In de 16e minuut leverde Bram van de Wetering weer een van zijn befaamde strakke voorzetten vanaf rechts af, waar een spits alleen maar tegenaan hoeft te lopen, Tim Appel, kopbal, 2-3. In de 27e minuut kwam OSV met een gevaarlijk schot nog bijna aan de 3-3, maar wederom Tim Appel maakte na een fraaie combinatie tussen Tim Kramer en Geert Bruin een einde aan alle OSV illusies, 2-4. De dik verdiende overwinning kwam daarna niet meer in gevaar.

Inmiddels heeft SVW weer een spits met potentie in de gelederen! Net als vorige week scoorde Tim Appel weer 3x en staat nu op 11 competitiedoelpunten voor SVW 1 !