SVW’27 1 naar plek 3 ranglijst..

19 februari 2017 19:00

Na een uiterst teleurstellende nederlaag tegen laagvlieger Wijk aan Zee 14 dagen geleden, was het belangrijk om een goed resultaat te halen tegen Meervogels’31, waarvan SVW’27 “in de heenwedstrijd“ met 1-0 had gewonnen.

Door een aantal afwezigen vanwege familieomstandigheden en hardnekkige blessures (Danny de Boer, Tim Appel en Tim Kramer) was het wel puzzelen voor Patrick van der Fits. Maar dan loont zich de brede en kwalitatief uitstekende selectie!

Met een aanvalslinie van Aram Hakapov, Jur Bruin, Bram Barhorst en vlak daar achter Christian Schoenmaker waren de aanvallende intenties van SVW'27 vanaf het begin duidelijk. Dat resulteerde al na 36 (!) seconden in een 0-1 voorsprong: na een dieptepass van Joost Groenveld op Bram van Wetering gaf deze laatste vanaf de achterlijn een voor Jur Bruin niet te missen kans: 0-1.

Wat volgde was een periode van vele kansen voor SVW’27 tussen de 23e en 40e minuut, die helaas geen doelpunten opleverden. Pas in de 42e en 45e minuut kan Meervogels door middel van 2 kopballen voor het eerst gevaar stichten in de SVW-defensie, maar Dion Bleeker hield keurig de nul.

De 2e helft gaf een heel ander beeld. SVW’27 kwam nauwelijks meer onder de druk van Meervogels uit en had geluk dat Meervogels kwaliteiten tekortkomt om dit overwicht ook in doelpunten uit te drukken. Tot in de laatste minuut bleef het “billenknijpen“ en ook de sporadische counters van SVW’27 leverden niet de gewenste veilige 0-2 op.

Het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Levering uit Haarlem werd dan ook als een opluchting ervaren voor alles wat SVW'27 was (er waren weer veel supporters uit Heerhugowaard aanwezig!).

Met drie thuiswedstrijden voor de boeg (Hercules Zaandam, HSV en Beemster) bleek na afloop hoe belangrijk deze overwinning was. De naaste concurrenten voor plek 2 (HSV staat te ver weg op plaats 1), Vitesse’22 en Beemster verloren, waardoor SVW’27 is opgeschoven naar plek 3 met 27 punten uit 15 wedstrijden. Plek 2 wordt (nog) ingenomen door Beemster met 29 punten uit 16 wedstrijden.

Speciale aandacht en complimenten voor de aanvoerder Sander Willemse die, vanwege terugkeer van wintersport uit Sölden, eigenlijk niet zou spelen, maar de volle 90 minuten met strijd en karakter volmaakte, met een overschot aan rode bloedlichaampjes als gevolge van een verblijf van boven de 2.300 meter boven (Heerhugowaards) zeeniveau!