SVW'27 1 wint in enerverende tweede helft van Hercules Zaandam.

27 februari 2017 8:00

SVW'27 heeft een fraaie, maar bovenal knappe zege behaald op een eveneens goed voetballend Hercules Zaandam. De groen-zwarten hadden de eerste wedstrijd van het seizoen nog verloren met 3-0 van deze tegenstander. Nu stond het na circa 4 minuten al 0-1 voor de Zaanse ploeg. SVW'27 met een aantal invallers wist zich te herpakken. Nog voor de rust werd het 1-1 en na de thee was het weer Bram Barhorst die er nog twee maakte (3-1).

Hoewel SVW begon met de wind meer "mee dan tegen" waren het toch de Zaankanters die het initiatief namen. Bij een corner van de gasten zag een actie van SVW-doelman Danny de Boer er niet overtuigend uit, zij dat hij enigszins werd gehinderd door de wind. Miles Tigchelaar kreeg de goal op zijn naam (0-1).

Heel  SVW'27 nam het eigenlijk op voor Danny. Ze stroopten massaal de mouwen op en dat resulteerde in de gelijkmaker van Bram Barhorst in de 17e minuut (1-1). Voor het overige was de eerste helft wel spannend met wederzijdse kansen, maar spectaculair werd het nooit.

Het tweede bedrijf bood de supporters duidelijk meer, al was de sfeer in het Heerhugowaardse kamp duidelijk beter dan in het Zaanse. Nadat van beide kanten een kans was verprutst door de bal niet op doel, maar voorlangs te schieten, gingen in de 23ste minuut ieders handen op elkaar.

Bram Barhorst werd in de diepte aangespeeld en wist van afstand met een fraaie lob zijn ploeg op voorsprong te zetten (2-1). De tegenstander, die absoluut geen slecht veldspel etaleerde, raakte geirriteerd en begon te veel overtredingen te maken.

Scheidsrechter Helgering had ook al aangegeven het niet eens te zijn met het functioneren van de Zaanse assistent-scheidsrechter. Bij een beenbrekende sliding van één der tegenstanders werd de zondaar direct rood getoond.

Toen wederom Barhorst in de 34ste minuut het laatste tikje gaf aan een collectieve SVW-aanval,  gooide de grensrechter zijn vlag in het veld en de keeper belaagde de scheidsrechter. De eerste herpakte zich en de laatste kon gaan douchen. Dat SVW tegen 9 tegenstanders de verworven 3-1 kon koesteren, laat zich raden.

De wedstrijdbal werd deze middag beschikbaar gesteld door P.J. Koper Vastgoed B.V.
Komende zondag 5 maart komt koploper HSV op bezoek op De Kabel.