Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

SVW WINT VERDIEND VAN UITGEEST

29 maart 2015 21:30

Heerhugowaard – Na de winst van vorige week op Velsen, stuurde SVW ook Uitgeest met lege handen terug. De groen-zwarten lijken de weg omhoog gevonden te hebben, maar zal nog moeite genoeg hebben om de na-competitie te ontlopen. Hopelijk is er sprake van een definitief herstel. Doordat het hoofdveld was afgekeurd, werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld. En op dit veld kwamen de groen-zwarten veel beter uit de verf dan Uitgeest. Vooral in de eerste helft was men de bovenliggende partij, maar ook in de tweede helft met de sterke wind tegen, was men technisch superieur aan Uitgeest.

SVW kwam op het gladde veld vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mohammed beter uit de voeten dan Uitgeest. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de groen-zwarten toen Nigel Wijdenbosch in de 8e minuut een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. Doelman Sven Koning stopte de bal echter bekwaam.

SVW'27 nam het heft stevig in handen en na een goede actie van Daan Brinkkemper in de 18e minuut, schoot Aram Hakopov hard in maar diens schot ketste af op twee Uitgeest-verdedigers. Jordi Tiktak was in de 29e minuut dichtbij de openingstreffer, maar vanaf zo’n twintig meter knalde hij kei-hard op de lat. In de 33e minuut was het wel raak.

Uit een hoekschop kwam de bal in het strafschopgebied van Uitgeest. Sander Willemse fungeerde als stoorzender, waarna Marcel de Wit de bal in de touwen kopte (1-0).

In de tweede helft was de wind inmiddels aangewakkerd tot stormkracht. Met de wind tegen leken de groen-zwarten het moeilijk te krijgen. De eerste kans kwam echter voor Daan Brinkkemper, maar in de 54e minuut schoot hij net over. Uitgeest probeerde het veelal met de lange bal.

Mede door de grillige wind kwamen er daardoor toch een aantal hachelijke situaties voor in het doelgebied van SVW'27. Na een hoekschop van Lester Halfin de 62e minuut, schoot Jorn Brouwer hard in. Doelman Dion Bleeker leek verslagen, maar kon de bal nog net voor de doellijn te pakken krijgen. SVW'27 kwam ook tot een aantal gevaarlijke tegenstoten. Zo ondernam Aram Hakopov in de 72e minuut een lange solo, welke hij afsloot met een hard schot dat echter uitstekend werd gestopt door doelman Sven Koning.

De beslissing viel in de 74e minuut toen de bal via Emiel Sinnige bij Daan Brinkkemper terechtkwam. Deze buitte de ruimte op links optimaal uit en de bal beheerst langs Sven Koning schoot (2-0).

Uitgeest probeerde in het laatste kwartier nog wel wat terug te doen, maar op beslissende momenten leed men te vaak balverlies. Een aantal hoekschoppen zorgden nog wel voor gevaar, maar het rustig verdedigende SVW'27 onder leiding van aanvoerder Marcel de Wit hield het hoofd koel.

Ver in blessure tijd kwam Uitgeest aan zijn tegentreffer. Nadat Dion Bleeker de bal voor de tweede keer had opgepakt, kon Ramon de Nijs uit de daarop toegekende vrije trap, vanaf drie meter de eer redden (2-1).

TdV

Toelichting foto's:
Het duel tussen de neven Marcel en Sven de Wit werd deze keer gewonnen door Marcel, mede doorzijn kopbal doelpunt. 's Avond's waren ze een koppel bij het Beerpongen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!