SVW'27 laat onnodig punten liggen tegen Vitesse'22.

2 april 2017 22:15

SVW'27 heeft in de uitwedstrijd bij Vitesse onnodig 2 punten laten liggen.
De Groen Zwarten waren tot een kwartier voor tijd dermate dominant dat de voorsprong veel groter had moeten zijn dan de 2-0 die het bord op dat moment aangaf. Een onbezonnen actie van Leon Ayal luidde het puntverlies in. Hij trapte na, kreeg rood en Vitesse kreeg vleugels. Dat het bij 2-2 is gebleven daar mag SVW'27 uiteindelijk nog blij mee zijn.

In de eerste helft kon SVW lekker vrijuit voetballen. De meeste Castricummers namen plaats rond het eigen 16-meter gebied en ze lieten SVW het spel maken. Dat er niet meer dan een keer werd gescoord was een wonder te noemen. Die goal kwam van Leon Ayal na goed voorbereidend werk van Christiaan Schoenmaker. Bram Barhorst had hiervoor al een keer net over geschoten en een vrije trap van dezelfde speler belandde op de paal. Na het doelpunt hield SVW-keeper Danny de Boer zijn ploeg in de race. Tot twee keer toe tikte hij een vrije trap van Vitesse op knappe wijze tot corner.

In het tweede part was het weer Ayal die scoorde. Er ging nu wel een hele mooie actie van Barhorst aan vooraf.

In de 83ste minuut werd Ayal door twee tegenstanders aangepakt. Op de grond liggend gaf hij een van hen nog een tik. Een terechte rode kaart volgde. Het makke Vitesse leek meteen het licht te zien. SVW kwam onder druk te staan en dan worden er onnodige fouten gemaakt. Bijna alle ballen werden nu hoog voor de pot gegooid. Bij zo'n situatie vlagde de SVW-assistent voor buitenspel en Danny de Boer werd met bal en al door twee man over de lijn gedrukt. De leidsman wilde nergens van weten en keurde de goal goed.

Slechts twee minuten later kreeg de handige en slimme Robin Bakker even te veel ruimte aan de linkerkant en opnieuw restte De Boer niets anders dan de bal uit het net te halen. In blessuretijd kwam hij nog een keer gevaarlijk door. Zijn voorzet werd met slechts een teenlengte gemist.

De wedstrijd kreeg dus een niet verwachtte wending, waar de Heerhugowaarders de winst allang zeker hadden moeten stellen.

Zondag 9 april speelt SVW'27 om 14.00 uur thuis op De Kabel tegen Volendam.