SUPERIEUR VOLENDAM RUIM LANGS SVW'27.

9 april 2017 19:15

SVW'27 heeft het goede spel van vorige week tegen Vitesse helaas geen vervolg kunnen geven. De groen-zwarten gaven Volendam teveel ruimte, hetgeen volledig uitgebuit werd en uiteindelijk resulteerde in vijf doelpunten. SVW restte niets anders dan in de tweede helft de spreekwoordelijke eer te redden (1-5).

In het eerste kwartier hielden de teams elkaar nog wel aardig in evenwicht. Dit werd in de 17e minuut verstoord toen Robin Bond doelman Danny de Boer versloeg met een uitgekiende lob (0-1). SVW antwoordde in de 19e minuut met een gave actie van Jur Bruin, die uitstekend afgaf op Arian Etedali die hard inschoot, maar Volendam-doelman Robin van Stanten redde voortreffelijk. Vervolgens kwam Volendam eenvoudig aan de 0-2, doordat Tim Kramer mis trapte en Robin Bond alleen voor Danny de Boer een niet te missen kans kreeg (0-2).

SVW bleef hard werken en dit resulteerde in de 33e minuut in een goede kans voor Bram Barhorst, na goed voorbereidend werk van Jur Bruin. Zijn schot ging echter over. SVW bleef druk houden en Volendam mocht niet klagen dat Tim Kramer in de 38e minuut uit een hoekschop rakelings naast kopte. SVW was toch niet gelukkig in het benutten van de kansen. Want uit een prima pass van Arian Etedali, schoot Christian Schoenmaker in kansrijke positie te zacht in zodat doelman Robin van Santen nog voor redding kon zorgen. Vlak voor rust kreeg Volendam wederom een uitstekende kans toen door een fout van Geert Bruin de bal bij Rocco Plat kwam, maar deze miste voor een leeg doel.

In de tweede helft liet Volendam zich enigszins terugzakken, mede daardoor kregen de groen-zwarten een overwicht. Na een uitstekende aanval schoot Geer Bruin in de 59e minuut rakelings naast. In dezelfde minuut ontstond een enorme scrimmage voor het SVW-doel, maar met veel kunst- en vliegwerk bleef de SVW-verdediging overeind. SVW bleef alles op de aanval gooien met het risico, dat achterin veel ruimte ontstond. In de 74e minuut profiteerde de snelle Gino Steur hier optimaal van en maakte alleen voor Danny de Boer geen fout (0-3). Na een mooie aanval in de 82e minuut deed SVW via Bram van Wetering iets terug. Met een ziedend schot gaf hij Robin van Santen het nakijken (1-3).

In de slotfase gaf Volendam nog een lesje in effectiviteit. Met een fraaie kopbal van Robin Bond in de 87e minuut en een bekeken intikkertje van Gino Steur in de 90e minuut kwam er uiteindelijk een ruime 1-5 eindstand op het scorebord.

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door De Bolle Buik, Dreef 8 te Heerhugowaard.