SVW'27 1 PAKT PERIODETITEL NA KRANKZINNIGE WEDSTRIJD.

14 mei 2017 18:15

De periodetitel is binnen voor SVW'27. Maar men heeft er enorm voor moeten vechten vanwege de grote tegenstand van het reeds gedegradeerde OSV. Een kwartier voor tijd gaf niemand meer een cent voor de groen-zwarten. De ploeg stond met 2-3 achter, terwijl een zege noodzakelijk was. Maar in een tijdsbestek van twaalf minuten wist men door een wonderbaarlijke wederopstanding liefst vijfmaal te scoren, zodat er uiteindelijk een 7-3 overwinning op het scorebord stond. Proficiat voor bestuur, spelers en begeleiding.

In de eerste helft bleek al gauw dat OSV de wedstrijd niet zou laten lopen, integendeel men speelde er voor of er voor hen een periodetitel op het spel stond. De eerste kans was dan ook voor de Oostzaners, maar gelukkig voor SVW knalde Rik Smit in de 10e minuut rakelings over. In de 18e minuut kwamen de groen-zwarten op voorsprong toen uit een door OSV afgeslagen hoekschop de bal bij Geert Bruin kwam. Deze loste een hard schot op doel en via de kruin van Sander Willemse belandde de bal in de uiterste hoek (1-0). Deze voorsprong had voor rust moeten zorgen, maar deed het niet.

Bas Fernee had de voorsprong in de 28e minuut kunnen verdubbelen, maar kogelde naast. In de 33e minuut kwam OSV naast SVW. Ook dit doelpunt kwam voort uit een afgeslagen hoekschop, toen de bal voor de voeten van Dylan Klein belandde, die vervolgens meteen uithaalde (1-1). Twee minuten later kwam OSV zelfs op voorsprong, toen Daan van Dijk vanaf links uit een moeilijke hoek uitstekend raak knalde (1-2). SVW leek aangeslagen en had de grootste moeite met het power voetbal van OSV.

Trainer Patrick v.d. Flits stuurde na rust drie verse krachten in het veld. Het waren gouden wissels. Vooral Leon Ayal en Remco Veul, die voorin gingen spelen, zorgden voor nieuwe impulsen. Samen met de naar voren gedirigeerde Arian Etedali werden ze een enorme plaag voor de in eerste instantie zo hechte OSV-verdediging. Nadat Arian Etedali, de bal in de 63e minuut rakelings over de kruising knalde, was het in de 68e minuut raak toen Christian Schoenmaker, na een schitterende aanval, koel afmaakte (2-2).

Het SVW van voor de rust kende men niet meer terug. Met een enorme bezetenheid ging men op jacht naar de winnende treffer. De treffer kwam wel, maar aan de andere kant. Na een snelle counter van OSV haalde Mitchell Bijvoet in de 77e minuut hard uit (2-3). Met nog dertien minuten te gaan leek de situatie hopeloos voor de groen-zwarten. Maar een minuut later geloofde men er weer helemaal in toen Geert Bruin doelman Kevin Berrevoets met een uitgekiend schot versloeg (3-3). Met nog ruim tien minuten te gaan gingen de groen-zwarten helemaal los. Na wederom een schitterende aanval, die werd ingeleid door Leon Ayal, rondde Remco Veul in de 83e minuut knap af (4-3). SVW maakte er hierna een sprankelend slot van. De OSV defensie was murw gebeukt en had geen verweer meer tegen het steeds maar komende SVW. Dit resulteerde in doelpunten van Geert Bruin in de 87e, Leon Ayal in de 88e en Remco Veul in de 90e minuut, zodat uiteindelijk een ruime 7-3 zege het resultaat was.

De wedstrijdbal werd geschonken door Topslagerij Hank Groot, Middennweg 243 te Heerhugowaard.

Zondag speelt SVW'27 de eerste wedstrijd in de nacompetitie, de tegenstander en of het een thuis- of uitwedstrijd betreft, wordt nog nader bekend gemaakt.