SVW'27 (1 - 3) SPARTANEN

8 oktober 2017 21:00

SVW'27 is tegen Spartanen tegen zijn derde nederlaag opgelopen. Spartanen startte furieus en liep de SVW-verdediging in het eerste half uur compleet onder de voet, hetgeen resulteerde in een 0-3 achterstand voor de groen-zwarten. Daarna herpakte SVW zich, maar men kwam niet verder dan één tegentreffer uit een strafschop (1-3).

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud, toen de volkomen vrij staande Davey Stam geen moeite had om Melvin Habets te passeren (0-1). Het gedreven Spartanen zette, door dit snelle succes, nog een tandje bij en in de 7e minuut lag nummer twee al achter Melvin na een uitstekende kopbal van Timo Bedorf (0-2). De verdediging van SVW had in deze fase totaal geen vat op de snelle spitsen van Spartanen. De achterstand had voor de groen-zwarten nog groter kunnen zijn. Zo verschenen in de 9e en 10e minuut Davey Stam en Joeri Zuiker alleen voor Melvin Habets, maar de SVW doelman behoedde zijn team voor een onoverbrugbare achterstand. SVW slaagde er eigenlijk geen moment in om zich aan de druk van Spartanen te ontworstelen. Af en toe deelde Aram Hakopov een plaagstootje uit, door een tegenstander uit te spelen maar vervolgens was zijn voorzet niet zuiver genoeg.

Spartanen daarentegen kon zijn voorsprong in de 30e minuut nog verder uitbouwen toen Joeri Zuiker de bal in een rommelige situatie in het doel werkte (0-3). De wedstrijd leek beslist, maar in de 40e minuut maakte Spartanen-doelman Jorn Ebbelaar een overtreding tegen Remco Veul, waarna scheidsrechter Krop de bal op de stip legde. Tim Kramer schoot feilloos raak (1-3).

In de tweede helft stond het een stuk beter bij SVW. Trainer Patrick v.d. Fits had een driedubbele wissel toegepast. Zo kwamen Sander Willemse, Geert Bruin en Bram Barhorst in het veld voor Justin Botman, Sven de Ruiter en DJ Polak. SVW geloofde er nog in en ging volop in de aanval. Spartanen trok zich echter terug en zo werd het toch moeilijk voor de groen-zwarten in het dichtbevolkte strafschopgebied. Toch slaagde men er in regelmatig door te breken, maar was de voorzet te onzuiver.

In de 70e minuut omspeelde Remco Veul doelman Jorn Ebbelaar en leek te scoren, maar Bram Koppes voorkwam dit door het maken van hands. Scheidsrechter Krop legde de bal wederom op de stip en Ebbelaar kreeg rood. Een unieke gelegenheid voor SVW op de aansluitingstreffer. Maar de Spartanendoelman stopte de niet zuiver ingeschoten bal van Geert Bruin. Een cruciaal moment, want bij 2-3 had er tegen tien Spartanen wellicht nog meer ingezeten. Het nu sterkere SVW bleef met veel inzet jacht maken op een doelpunt, maar miste deze middag de echte kwaliteit om nog wat aan de stand te veranderen.

De wedstrijdbal werd geschonken door Juwelier Sjaak Knijn, Middenweg 192, Heerhugowaard.

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen Texel, aanvang 14.00 uur.