SVW'27 verliest van KFC, 0-1.

19 november 2017 20:30

In een rommelige wedstrijd zag SVW'27 geen kans om te winnen van het laaggeplaatste KFC. De groen-zwarten begonnen goed en hadden de eerste twintig minuten een behoorlijk overwicht. De eerste de beste uitval van KFC leverde echter meteen een doelpunt op en, naar later bleek, de beslissende. Zo kwam aan een goede reeks van drie overwinningen en een gelijkspel een abrupt einde.

Sander Willemse werd na de wedstrijd gehuldigd vanwege het feit, dat hij meer dan 200 officiële wedstrijden deel uitmaakte van het basisteam van de groen-zwarten. In het klassement aller tijden staat hij inmiddels op de tiende plaats. De absolute nummer 1 in dit klassement is Ronald Molenaar met 337 wedstrijden.

SVW'27 begon voortvarend aan de wedstrijd. In de openingsfase kwam het gevaar vooral van links, waar Aram Hakopov een aantal keren langs zijn tegenstander flitste. Zo ook in de 8e minuut, waarna hij een gave voorzet gaf op Sven de Ruiter, die echter een teenlengte tekort kwam om KFC-doelman Alex de Vries te verschalken. Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de groen-zwarten, want KFC kon er weinig tegenover stellen. Maar in de eerste de beste uitval in de 20e minuut was het meteen raak. Onur Dogan zette Justin Botman op het verkeerde been en zette loepzuiver voor, waarna Kevin Ocran pal voor SVW-doelman Melvin Habets geen fout maakte (0-1).

SVW was behoorlijk aangeslagen en KFC ging steeds beter spelen, zodat zich een nu een gelijkwaardige wedstrijd afspeelde. SVW zag voor rust geen kans meer om in de buurt van de zestien meter te komen, dit in tegenstelling tot KFC, dat via Sam van de Stadt in de 29e minuut tot een harde schuiver kwam. Melvin Habets redde echter knap. In de 44e minuut kwam SVW goed weg toen Nikos Reklitis de bal, na zijn vrije trap, net naast zag gaan.

In de tweede helft kreeg SVW in de 46e minuut al een dot van een kans. Via een prachtige pass van Aram Hakopov kwam de bal bij Arian Etedali. Deze had een prachtige kopkans, maar hij koos voor een schot dat te zacht was om doelman Alex de Vries te verslaan. In de 55e minuut kreeg Mees Koster rood na een keiharde overtreding op Aram Hakopov. Hierna werd de wedstrijd er niet fraaier op en werd steeds rommeliger.

Ondanks de numerieke meerderheid, slaagde SVW er geen moment in om de KFC-verdediging in de problemen te brengen. KFC trok zich ook massaal terug zodat het steeds moeilijker werd om een gaatje te vinden. KFC kreeg nog een prachtige kans om de score uit te breiden, toen in de 75e minuut Rocky Nuamah los kwam van de ver opgedrongen SVW-verdediging en een zuivere pass gaf op  Onur Dogan. Deze schoot hard in, maar met een geweldige reflex hield Melvin Habets zijn ploeg in de race. In de slotfase kregen de groen-zwarten nog een paar kansen. Kopballen van Sander Willemse en Leon Ayal gingen echter net over.

De wedstrijdbal werd geschonken door P.J. Koper Vastgoed BV, Stationsplein 71, Heerhugowaard.

Zondag 26 november a.s.  speelt SVW'27 uit tegen West-Frisia, aanvang 14.00 uur.