Eindelijk weer winst voor SVW'27 O19-1, 3-1

19 november 2017 21:00

Op zaterdag 18 november jl. speelde SVW'27 O19-1 een thuiswedstrijd tegen ZOB O19-1. Door de slechte weersomstandigheden was het niet mogelijk om op het hoofdveld te spelen en werd er uitgeweken naar het C-veld voor de kantine.

SVW'27 O19-1 begon wat slap aan de wedstrijd. Misschien met het idee "dat ZOB staat een stuk lager, hier gaan we wel van winnen”!!! Er kwamen wel kansen maar die werden niet afgemaakt en ZOB kreeg ook goede kansen. Gelukkig was Jesse Bellekom wel scherp in het doel, anders was SVW'27 O19-1 met een achterstand de rust in gegaan.

In de rust werd er door Miquel nogmaals op gewezen dat de punten hard nodig zijn en dat er na de rust toch echt uit een ander vaatje getapt moest worden en dat gebeurde ook. Wat een verschil met de eerste helft. SVW'27 O19-1 was fel en scherp en zat er boven op. ZOB werd helemaal weg gespeeld en afgebluft.

Al na één minuut in de tweede helft scoorde Marlon de 1-0 na een goede voorzet van Koen Schouten. Ook na dit doelpunt verslapte SVW'27 O19-1 niet en bleef hoge druk zetten. In de 47e minuut scoorde Fouad na goed doorzetten van Arif de 2-0. SVW'27 O19-1 bleef heer en meester van de wedstrijd en hoewel er gewisseld werd, bleef het spel goed. Dit resulteerde in de 59e minuut in een doelpunt van Koen Commandeur. Heel bekeken schoot hij de bal van een meter of 20 over de keeper in de verre hoek. Na de 3-0 verslapte het bij SVW'27 O19-1 en daardoor kreeg ZOB toch weer wat kansjes. Na een ongelukkige actie van Nick kreeg ZOB in de 80e minuut een terechte penalty. Deze werd goed ingeschoten 3-1 en dit werd de eindstand.

Wat wel mooi is dat Pelle van Houts en Lucas Polman eindelijk weer wat minuten hebben gemaakt, na vervelende blessures.

Volgende week weer en belangrijke wedstrijd uit bij Jong Holland. Mocht je je vervelen, we spelen om 10.30 uur in de Alkmaarder Hout.