SVW’27 JO17-1 verslaat Koedijk

9 december 2017 17:45

Rudo

Vandaag was de beslissende wedstrijd in de poule van de O17-1 die uitkomen in de eerste klasse. Zoals eerder gemeld konden er nog 3 teams kampioen worden

Jong Holland had eerder op de dag met 2-7 gewonnen van JVC. De jongens moesten dus met 2 doelpunten verschil winnen van Koedijk om kampioen te worden.

De eerste helft begon gelijk goed voor ons omdat we lekker ons spel konden spelen. Druk zetten vanaf het eerste moment en daardoor de tegenstander niet laten voetballen. Het harde werken werd na 15 minuten beloond: 0-1!

Daarna waren er nog een aantal opgelegde kansen die niet benut werden. Hierdoor zouden de Groen Zwarten het zichzelf moeilijk kunnen maken. Gelukkig scoorden ze in de 38e minuut de 0-2 wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft begonnen de jongens uit Heerhugowaard iets minder scherp en de jongens uit Koedijk juist wat scherper. Het werd dan ook al gauw 1-2! Dat was niet genoeg. Kort daarna werd het toch 1-3 En dacht SVW’27 de verlossende te hebben gemaakt. Koedijk liet het er echter niet bij zitten en werden een beetje geholpen door de scheids waardoor het 2-3 werd.

Met alle krachten gingen beide ploegen voor nog een doelpunt. Bij een gelijkspel zou Koedijk immers kampioen worden. In de allerlaatste seconde werd er nog gescoord en floot de scheidsrechter af. Het doelpunt was voor onze 17-1. Winterkampioen.