SVW'27 1 wint royaal van United/Davo 1

19 april 2015 19:15

De uiterst belangrijke wedstrijd tegen United/DAVO leverde SVW'27 een ruime 4-0 zege op. Er is dus nog hoop om de na-competitie te ontlopen, daar zowel Vitesse als ZAP met twee punten voorsprong op de groen-zwarten nog binnen handbereik liggen. Veel zal afhangen of dit knappe resultaat de inleiding is tot een mooie eindsprint. Er is in ieder geval vertrouwen gekweekt met vier doelpunten voor en nul tegen.

De eerste helft was zeer aantrekkelijk. Met leuk voetbal kozen beide teams volop voor de aanval. Voor United was het de laatste kans om via een overwinning op een directe concurrent directe degradatie te ontlopen en SVW'27 wilde zich uiteraard revancheren voor de nederlaag tegen Vitesse.

Al gauw bleek, dat SVW'27 toch meer in zijn mars had dan United. Al in de 4e minuten waren de groen-zwarten gevaarlijk weg. Nigel Wijdenbosch zette prima voor, maar Regillio de Mees kwam een teenlengte tekort om doelman Vincent Hofman te verrassen.

Aan de andere kant kreeg ook United een prachtige kans toen de bal na een verre uittrap van doelman Hofman bij spits Arno Dijkstra terechtkwam, maar alleen voor Dion Bleeker zocht hij het doel te hoog.

Er werd in een hoog tempo gespeeld. In de 17e minuut kwam na een mooie aanval de bal via Nigel Wijdenbosch terecht bij Sander Willemse, die in een keer uithaalde, maar doelman Hofman dook de bal schitterend uit de hoek.

Na balverlies van Glenn Schipper, kwam de bal in de 21e minuut voor de voeten van Anass el Khamlichi. Deze schoot keihard in, maar Dion Bleeker dook de bal op fantastische wijze uit de kruising.

Na ruim een half uur kwam de voor SVW'27 bevrijdende openingstreffer tot stand. Jordi Tiktak zette haarzuiver voor, waarna Nigel Wijdenbosch geen moeite had om doelman Vincent Hofman te passeren (1-0). In de 42e minuut kregen de groen-zwarten een nieuwe kans toen Sander Willemse een prachtig steekballetje gaf op Nigel Wijdenboch, maar dezer schoot nu net over de kruising. Op slag van rust verdubbelde SVW zijn voorsprong toen Sander Willemse opnieuw Nigel Wijdenbosch wist te vinden, die vervolgens uiterst zuiver in de hoek schoot (2-0).

De tweede helft was stukken minder en leek door SVW'27 als een formaliteit afgehandeld te worden. Zeker toen Jordi Tiktak in de 60e minuut doorbrak en Daan Brinkkemper de gelegenheid gaf om 3-0 te laten aantekenen. De wedstrijd kabbelde hierna voort en werd ook nog herhaalde malen onderbroken door blessurebehandelingen.

Pas in de slotfase kwam er weer wat leven in de brouwerij. In de 81e minuut reageerde Vincent Hofman knap op een enorme pegel van Regillio de Mees. Twee minuten later schampte een schot van de Mees de lat. De mooiste actie kwam echter in de 88e minuut. Invaller Aram Hakopov kapte op snelheid twee tegenstanders uit, ging het strafschopgebied binnen waar Sjoerd Hamann geen andere mogelijkheid zag om hem onderuit te halen. De daaropvolgende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Regillio de Mees (4-0).

Zondag a.s. speelt SVW uit tegen Zilvermeeuwen, aanvang 14.00 uur.