Zaanlandia - SVW'27 (4-0)

29 januari 2018 16:45

Een aantal maatjes te groot: dat was de conclusie na de kansloze 4-0 nederlaag van SVW ’27 tegen het op dat moment nog op de 4e plaats staande Zaanlandia, met ex SVW’er Burak Bulduk in de gelederen.

Al in de 2e minuut ging het mis toen Melvin Habets de bal onbedoeld tegen de rug van Jeroen Korver aanschoot in het eigen strafschopgebied, waarvan Reino Kok handig profiteerde: 1-0. Tot de 35e minuut gebeurde er vervolgens weinig. Zaanlandia had wel een duidelijk veldoverwicht, maar was verder niet gevaarlijk.

SVW ’27 kwam wel iets beter in de wedstrijd, maar ook dat leidde niet echt tot gevaarlijke momenten voor het Zaanlandia doel. In de 35e minuut werd kopte Ryan Brown de 2-0 binnen na een fraaie voorzet vanaf de rechterkant die er eigenlijk, indien er wel goed was verdedigd, nooit had mogen komen.

Vijf minuten later kwam SVW ’27 ongelukkig aan de 3-0 door een van richting veranderde vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. De 3-0, gemaakt door Bruce de Graaf was tevens de ruststand.

In de rust werden Aram Hakopov en Justin Botman gewisseld voor Luke Dekker en Bram Barhorst om wat meer aanvalskracht te creëren. Zaanlandia is helaas geen ploeg die een 3-0 voorsprong nog in gevaar laat komen. Dat gebeurde de tweede helft dan ook niet.

Nadat Reino Kok na 15 minuten voor 4-0 had gezorgd was de wedstrijd definitief gespeeld. Doordat De Zouaven, HSV en Spartanen punten verspeelden staat Zaanlandia nu op de eerste plaats. Belangrijker voor SVW ’27 is dat de concurrenten onderin niet de volle winst wisten te pakken waardoor de schade beperkt blijft.

De volgende 2 wedstrijden ( uit tegen Kolping Boys en vervolgens thuis tegen Texel ’94 ) moeten er wel punten worden gepakt om de gevarenzone onderin te kunnen verlaten.

Lichtpuntje van de wedstrijd tegen Zaanlandia was het verdienstelijk debuut van A junior Marlon Börneman die als lange centrumspits geen “ plankenkoorts “ kende en als beloning voor zijn goede spel in plaats van de toegezegde 60 minuten de hele wedstrijd als centrumspits mocht blijven spelen.