Kolping Boys - SVW'27 (3-1)

5 februari 2018 16:15

Als je in de onderste regionen bivakkeert, zoals SVW ’27 momenteel, dan ontbeer je ook dat kleine beetje geluk. Weliswaar was de nederlaag tegen Kolping Boys uiteindelijk wel terecht, maar met een beetje meer geluk had SVW ’27 in de 2e helft, waarin het uitstekend speelde en beter was dan Kolping Boys, de op dat moment verdiende gelijkmaker kunnen maken.

Nu gebeurde dat niet, waardoor er uiteindelijk een toch wel geflatteerde 3-1 eindstand op het scorebord stond.

In de eerste helft was SVW ’27 duidelijk de mindere van Kolping Boys. Keeper Melvin Habets moest al in de 2e minuut gestrekt naar de hoek om een 1-0 achterstand te voorkomen. In de 16e minuut kwam Kolping door een doelpunt van Koen de Goede verdiend op een 1-0 voorsprong.

Vanaf de 20e minuut kwam SVW ’27 wat onder de druk vandaan, wat resulteerde in een aantal corners en kansen waaruit helaas niet werd gescoord. Dat deed Steven Dekker namens Kolping in de 38e minuut wel: 2-0.

De 2e helft gaf een heel ander beeld. Natuurlijk hoefde Kolping Boys met een 2-0 voorsprong niet zo nodig meer, maar het was bemoedigend en hoopvol voor de vele meegereisde Heerhugowaardse supporters om te zien dat SVW ’27 nu wel uit haar schulp kroop en gedurende het grootste gedeelte van de 2ehelft de bovenliggende partij was.

Na een prima actie van DJ Polak die vanaf de linkerkant de bal hard voorgaf, werd het in de 62e minuut door middel van een eigen doelpunt 2-1. In het verdere verloop van de 2e helft had SVW ’27 nog legio kansen, maar wist helaas niet tot scoren te komen. Ook het inbrengen van Koen Commandeur en Sven de Ruiter en vlak voor tijd Justin Botman, wist daarin geen verandering te brengen.

Vlak voor tijd vielen Jeroen Korver en Bram van Wetering met enkelblessures nog uit, waardoor SVW’27 de laatste minuten nog maar met 9 man speelde. Het fraaie doelpunt van Rens Langedijk uit een direct genomen vrije trap in de 90e minuut zorgde uiteindelijk voor een 3-1 eindstand, in het voordeel van Kolping Boys.

Omdat de directe concurrenten van SVW ‘27, met uitzondering van DWS, ook verloren valt de schade mee. Het tegen Kolping Boys vertoonde spel biedt bovendien voldoende perspectief om de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien, al maakt SVW ’27 zich wel zorgen over de mogelijke gevolgen van de blessure van Jeroen Korver, wat zich ernstiger laat aanzien dan die van Bram van Wetering.