SVW'27 weggespeeld door Texel.

11 februari 2018 19:30

Ook tegen Texel is SVW'27 niet uit de negatieve spiraal van de laatste weken kunnen komen. Integendeel, men speelde op De Kabel de meest dramatische wedstrijd van het seizoen. Het slechts twee plaatsen hoger staande Texel had totaal geen moeite met dit SVW en bracht de groen-zwarten een grote 0-6 nederlaag toe.

Al in het begin vatte men de zaken veel te laconiek op. Men gaf Texel veel teveel ruimte en reeds in de 6e minuut wisten de bezoekers hier van te profiteren. De volkomen vrijstaande Yorgo Helleman maakte optimaal gebruik van zijn vrijheid en bracht zijn team al vroeg in de wedstrijd aan de leiding (0-1).

Ook hierna had de SVW-verdediging de grootste moeite om de Texel-aanvallers in bedwang te houden. Vooral Yorgo Helleman en Lesley Koning waren vanwege hun snelheid een doorlopend gevaar. SVW speelde apathisch en toen in de 15e minuut Lesley Koning één op één de baas was over Tim Kramer en vervolgens opstoomde richting Melvin Habets en eenvoudig scoorde.

De wedstrijd was in feite hiermee al beslist (0-2). In deze wedstrijd kregen de groen-zwarten in feite maar één uitgespeelde kans en dat was in de 22e minuut toen Leon Ayal een goede voorzet gaf op Bram Barhorst, maar deze schoot alleen voor doelman Alexander Smit over.

Demy Polak probeerde het even later nog met een hard schot vanaf links, maar doelman Alexander Smit redde knap. In de 36e minuut deed Texel het beter. Uit een hoekschop van Stijn Arends, kon Jesper Arkenbout ongehinderd inkoppen (0-3).

In de tweede helft speelde SVW aanvankelijk met meer bezieling. Men probeerde druk te zetten, maar dwong geen enkele kans af. Texel legde veel meer snelheid in de aanvalsacties en harde schoten van Yorgo Helleman en Sander de Haan gingen maar rakelings naast.

In de 55e minuut werd er voor de zoveelste keer teveel ruimte weggegeven, zodat Lesley Koning vrijuit kon opkomen en Yorgo Helleman op maat bediende, die vervolgens Melvin Habets kansloos liet (0-4). Na een prachtige Texel-aanval in de 62e minuut, knalde Jesper List rakelings langs de kruising.

Zes minuten later kon Texel weer juichen, toen uit een hoekschop van Rinus Wesselman de bal voor de voeten  van Patrick Nieboer kwam, die onmiddellijk hard en laag inschoot (0-5). Ook in de 71e minuut profiteerde Texel weer van de vele ruimte en traagheid bij SVW achterin, waarna Lesley Koning SVW-doelman voor de zesde maal passeerde (0-6).

SVW zit momenteel in een zeer moeilijke fase. Het is te hopen, dat de groen-zwarten snel uit het dal komen en weer punten gaan pakken.

Zondag speelt SVW uit tegen Spartanen, aanvang 14.00 uur.