Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Spartanen - SVW'27 4-1

18 februari 2018 20:15

In de wetenschap dat Spartanen de laatste 2 wedstrijden met 5-1 had gewonnen, de complete offday van SVW’27 tegen Texel thuis (0-6) en de afwezigheid van de langdurig geblesseerden Bram van Wetering en Jeroen Korver, ging SVW’27 met niet al te veel verwachtingen naar Wognum.

Alhoewel de 4-1 nederlaag anders doet vermoeden, gaf SVW nu wel goed partij en had pech met 2 dubieuze beslissingen van de scheidsrechter op cruciale momenten in de wedstrijd. Al moet wel worden gezegd, dat moeilijk kon worden vastgesteld of de scheidsrechter in beide gevallen inderdaad foutieve beslissingen had genomen. Maar het is al eerder opgemerkt, als je in de onderste regionen bivakkeert, valt het kwartje toch wat vaker de verkeerde kant op.

Waar SVW’27 thuis tegen Spartanen al binnen 5 minuten met 2-0 achterstond, duurde het dit keer tot de 20e minuut voordat de Spartanen een echte kans kregen. Een kopbal ging echter net naast. In de 30e minuut was het wel raak. De volgens het programmaboekje van Spartanen “Somalische attractie“ Guleed Afhakane zorgde na een perfect uitgevoerde 1-2 voor een 1-0 voorsprong voor Spartanen. In de 35e minuut leek het erop dat Melvin Habets de bal vóór de doellijn tegen de paal tikte, maar de scheidsrechter besliste anders: 2-0.

In de 2e helft werd Marlon Börneman gewisseld voor Melvin Vink, die beiden al een wedstrijd op zaterdag in de Onder 19-1 hadden gespeeld, net als de uitstekende presterende rechtsback Nick van Heumen. Nadat Geert Bruin na een goed lopende aanval over rechts zijn schot helaas in de handen van de keeper zag belanden, was het na 12 minuten in de 2e helft wel raak voor SVW. Na een prima steekbal van Christian Schoenmaker zorgde Sven de Ruiter met een prima “stiftje” voor de 2-1. De illusie dat het nu misschien nog een wedstrijd zou kunnen worden werd 2 minuten na de 2-1 definitief de grond in geboord door een twijfelachtig doelpunt, mogelijk in buitenspelpositie: 3-1. De daaropvolgende 4-1 voor Spartanen was vervolgens meer voor de statistieken.

De komende 4 wedstrijden speelt SVW tegen clubs waarvan de meesten in het rechterrijtje staan en zijn mogelijk cruciaal. Eerst zondag uit tegen Alkmaarsche Boys en daarna tegen DWS, De Foresters en VSV. Het vertoonde spel tegen Spartanen biedt weer enig perspectief om tegen de clubs de hoognodige punten te pakken.