SVW'27 O19-1 speelt topwedstrijd uit bij FC Almere.

20 februari 2018 19:30

Na de eerste wedstrijd tegen DEM O19-2 met 4-1 te hebben gewonnen, moest op zaterdag 17 februari SVW'27 O19-1 uit naar FC Almere om daar te spelen tegen hun O19-1 team.

Gezien de resultaten van FC Almere in de najaarscompetitie (11 wedstrijden: 9x winst, 1x gelijk en 1x verlies) verwachten wij als staf dat het een zware en moeilijke wedstrijd zou worden.

SVW'27 O19-1 begon zoals afgesproken, gelijk met hoog druk zetten en FC Almere kwam niet aan voetballen toe. Al in tweede minuut scoorde Kjell Berkhout de 0-1 na een assist van Federico Paloni. Na het doelpunt bleef SVW O19-1 het beste van het spel houden en creëerde ook wat kansen maar scoren lukte niet. FC Almere kwam lopende de eerste helft wat meer in hun spel en werd ook wel wat gevaarlijker. Echte kansen creëerden ze echter niet. Tot in de 41e minuut de bal na een ingooi uit de kluts ongelukkig tegen Koen Schouten zijn arm kwam en de, de voor rest goed leidende, scheidsrechter een penalty gaf, waardoor het 1-1 werd. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de kleedkamer zette Miquel alle spelers weer op scherp en na het fluitsignaal van de tweede helft ging SVW'27 O19-1 gewoon weer verder waar de eerste helft ook mee begonnen was, hoog druk zetten en FC Almere niet in hun spel laten komen. In de 52e minuut resulteerde dit in de 1-2 door Colin Kamp, weer uit een assist van Federico Paloni. Echter in de 58e minuut scoorde FC Almere de gelijkmaker door slap verdedigen aan onze kant. Echter nog geen minuut later scoorde Colin Kamp de 2-3, na een magistrale individuele actie op de achterlijn. In de 58e minuut werd Marlon Börneman gewisseld voor Dylan Barsingerhorn. Marlon had het erg zwaar gehad tegen de fysiek sterke verdedigers van FC Almere. In de 61e minuut scoorde Kjell Berkhout de 2-4, zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, na een assist van Colin Kamp die de bal voor het doel bracht na een slim genomen corner van Federico Paloni.

Echer FC Almere gaf zich niet zo gauw gewonnen en probeerde toch tot aanvallen te komen en in de 64e minuut scoorden ze vanuit een knap genomen vrije trap de 3-4. Hier liet SVW'27 O19-1 zich niet door uit het veld slaan en ging vrolijk verder waar ze de hele wedstrijd al mee bezig waren, goed aanvalsspel op de mat leggen. In de 70e minuut werd Federico Paloni, moe gespeeld, gewisseld voor de weer geheel fitte Ralph van der Hulst en ging SVW'27 O19-1 vrolijk verder met aanvallen. In de 77e  minuut werd de 3-5 gescoord, weer door Colin Kamp, die in de 80e minuut gewisseld werd voor Rik Aardenburg en de wedstrijd verliet met een hattrick. Ook Rick Schepers maakte in deze minuut nog zijn opwachting voor Koen Schouten die weer een goede wedstrijd speelde.

Daarna ging het hard. In de 81e minuut pikte ook Arif Bajramovic weer zijn doelpuntje mee en scoorde de 3-6. Kjell Berkhout werd na een puike wedstrijd in dezelfde minuut gewisseld voor Marouane Koubaa, die gelijk begon met waar hij heel goed in is, de tegenstander gek maken. Door het constante druk zetten van SVW'27 O19-1 werd het ook nog 3-7 door een eigen doelpunt.

Ik denk dat ik niks verkeerd zeg als ik beweer dat de jongens een topwedstrijd gespeeld hebben, zowel verdedigend als aanvallend. SVW'27 O19-1 staat door dit resultaat nu bovenaan in de poule en wie weet waar dit gaat eindigen.