SVW IN SLOTFASE NAAR VOLLE WINST - 1-0.

25 maart 2018 21:30

In een zinderende slotfase greep een gemotiveerd SVW de niet meer verwachte overwinning op concurrent VSV. Remco Veul was de doelpuntenmaker en werd daarmee de matchwinner voor zijn ploeg. Daarvoor hadden de groen-zwarten over geluk niet te klagen toen VSV in korte tijd achter elkaar paal en lat raakte. Een belangrijke zege voor de groen-zwarten, die niet alleen VSV op de ranglijst voorbij gaan maar tevens een voorsprong van zes punten hebben op hekkensluiter Alkmaarsche Boys. Ook mooi is het, dat achterin de nul weer eens werd vastgehouden.

Al meteen na de aftrap kreeg het publiek twee hard werkende teams te zien, die beiden vol op de aanval speelden. Toch kwamen er in de eerste twintig minuten voor beide doelen geen echte doelrijpe kansen. Het eerste wapenfeit kwam in de 21e minuut van captain Tim Kramer, die doelman Wesley Valent testte met een venijnig afstandsschot. De bal werd met moeite tot hoekschop getikt. Vijf minuten later diende een nieuwe kans zich aan, toen Koen Rootring via een vrije trap Remco Veul bediende, maar diens kopbal ging net naast. Ook VSV kreeg een vrije in de 27e minuut. De zuivere knal van Miitchel Bormann werd echter uitstekend gestopt door Melvin Habets. In de 32e minuut kreeg Bormann een nieuwe kans, maar alleen voor Melvin Habets schoot hij nu rakelings naast.

De wedstrijd bleef aantrekkelijk met kansen voor beide doelen. Eerst stopt Wesley Valent uitstekend een harde kopbal van Tim Kramer, maar even later liet hij de bal los na een afstandsschot van Geert Bruin, waarna Erian Etedali de bal binnen tikte. De goed leidende scheidsrechter Spaan keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel. VSV leek pal voor rust de leiding te nemen toen Nini Henning alleen op Melvin Habets afging, maar de SVW-doelman redde magnifiek.

In de tweede helft trok VSV steeds meer het spel naar zich toe. Men kreeg ook een aantal grote kansen. In de 53e minuut dolde Raoul van den Berghe een drietal SVW-spelers, maar schoot vervolgens in zeer kansrijke positie net naast. Een hard schot van Mitchel Bormann werd even daarna knap tot hoekschop verwerkt door Melvin Habets. Aan de andere kant, kwam de mee naar voren gekomen Tim Kramer tot een harde kopbal, maar ook VSV-doelman Valent toonde zijn klasse. In de 69e en 72e minuut had SVW echter alle geluk van de wereld, toen eerst Randy Rietdijk op de paal knalde en daarna de even vrij gelaten Bormann keihard op de lat kogelde.

Het laatste kwartier brak SVW steeds vaker door. In de 80e minuut manoeuvreerde Remco Veul zich in een kansrijke positie, maar gleed uit. Even later stoomde Leon Ayal op, zag doelman Valent zijn doel uitkomen en probeerde hem met een lob te verslaan. Maar nu had VSV alle geluk, doordat de bal tegen de lat belandde. In de 87e minuut was dan wel eindelijk raak toen Remco Veul uit de draai akelig zuiver in de hoek schoot (1-0).

De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door Fietsvoordeelshop.nl, Middenweg 205, Heerhugowaard.

Zondag (1e Paasdag) speelt SVW uit tegen KFC, aanvang 14.00 uur.