KFC - SVW'27 - 0-0

2 april 2018 12:30

Al vijf achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen en de laatste 2 wedstrijden geen tegendoelpunt. Dat is het resultaat na het prima 0-0 gelijke spel tegen KFC uit.

KFC ging furieus van start. Het eerste kwartier had SVW weinig in te brengen en had het geluk dat KFC uit een aantal goede kansen niet wist te scoren. Dat was overigens ook de verdienste van Melvin Habets, de sluitpost die gewoon punten pakt voor het team! Pas na een kwartier kwam de eerste fatsoenlijke aanval van SVW, waarbij Aram Hakopov net over schoot. In de 20e minuut belandde een vrije trap van de weer uitstekend spelende Koen Rootring op de lat. In de 25e minuut klapte bij SVW de buitenspelval wel of niet goed dicht (was moeilijk te zien), waardoor een vrije doortocht ontstond richting het SVW-doel. Maar ook hier redde Melvin Habets weer bekwaam. Met de 0-0 ruststand mocht SVW niet ontevreden zijn.

In de 2e helft kreeg SVW meer vat op het spel. Omdat beide ploegen vol op de winst speelden werd het een aantrekkelijke 2e helft, met kansen voor beide teams. De beste kans was voor Remco Veul, die in de 20e minuut een teenlengte tekort kwam om de bal nog een laatste beslissend zetje te geven. SVW had geluk dat de uitstekend leidende scheidsrechter in de 25e minuut een buiteling in het SVW strafschopgebied goed inschatte door terecht geen penalty te geven aan KFC, waar menig andere scheidsrechter dit mogelijk wel had gedaan. Net als de vorige wedstrijd tegen VSV kreeg SVW in de laatste minuten van de wedstrijd nog een aantal goede mogelijkheden om alsnog met drie punten te eindigen. Met wat betere voorzetten vanaf de zijkanten had dat er misschien nog wel ingezeten, maar dat zou, de hele wedstrijd overziende, niet terecht zijn geweest. Maar wie maalt daarom, nu de punten zo dringend nodig zijn!

Nu SVW in de belangrijke eindfase van de competitie is aangeland, geeft het vertrouwen dat de invallers het uitstekend doen en de ploeg fit is en hard werkt. Nog 2 uitwedstrijden (HSV en Zilvermeeuwen) te gaan en 4 thuiswedstrijden, waarvan de komende 2 achtereenvolgens tegen de kampioenskandidaten De Zouaven en Zaanlandia.

Het gat met de op de laatste plaats staande Alkmaarsche Boys bedraagt inmiddels 4 punten. Bovendien houdt SVW’27 nu ook VSV, met 15 punten, onder zich en zijn met respectievelijk 20 en 21 punten Texel en De Foresters nog steeds in het vizier van SVW, dat nu zelf 17 punten heeft.